Hogyan értik meg a Koreaiak vagy nem tudom milyen származásúak a négyzet írást?
Nekik meg a mi írásunk ilyen.
Szerintem ugyanúgy ahogy mi a mienket,tehát gyerekkorban megtanulják aztán rááll már az agyuk.
A fordító így értelmezi :D :
"Ment haza részegen jön haza, amikor ... De másnap, józan pénztárca vereség" XD
Nem értem, hogy ez neked miért ennyire furcsa? Pl. az orosz betűket sem értik meg sokan, mégis gondolják, hogy az oroszok csak megértik a saját betűiket. A koreaiaknál is így van. Csak ott egy-egy jel, külön szót jelöl.
De a kérdésedből kicsit úgy tűnik, mintha te tényleg csak négyzeteket látnál. Ebben az esetben jó ha tudod, hogy azokat a koreaiak és akiknek a gépén telepítve vannak a karakterek (vagy nem tudom pontosan hogy mondják) mint pl. nekem is, azok nem egyforma négyzeteke látnak, hanem jól elkülönülő kriksz-krakszokat.
Kedves előző, nem biztos, hogy négyzetet lát a kérdező, csak annak tűnik neki. Nekem a japán tűnik "négyzetnek". (Habár tudom, hogy nem az, csak azt nem tanultam meg. ^^)
Ez meg hangeul. Ha kell, leírom romanizáltan, csak nem ismerem mindegyik szót. :D
... viszont az tényleg érdekes, hogy a kérdező négyzetnek mondja. Nem ugyanolyanok, ezek hangok, hármas csoportokba rendezve. (A koreai hármas szótagcsoportokra bont egy-egy szót.) Összefüggés van, és nem is mindegyik négyzet, csak az "m" hang. (Na jó, tényleg nem értem, miért látja a kérdező négyzetnek.)
A lényeg, hogy ennek van értelme, én is tudom olvasni. Lassabban megy, mint magyarul az olvasás, de csak meg kell szokni. (És milliószor egyszerűbb mint a mi latin betűink.)
Előző vagyok, nem szóltam a négyzetről. Ismerősöm is négyzetet lát. Valami nincs feltelepítve a gépedre, kedves kérdező, ezért látod négyzetnek.
Igazából nem azok, hanem tényleg hangok. Menj fel youtube-ra, üsd be, hogy: how to read and write hangeul. Akkor látni fogod a tényleges koreai karaktereket. (És tényleg, hiányzik a koreai karakter a gépedről.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!