Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan értik meg a Koreaiak...

Qwertyzorkai kérdése:

Hogyan értik meg a Koreaiak vagy nem tudom milyen származásúak a négyzet írást?

Figyelt kérdés
tehát ilyeneket látok mondjuk egy koreai postnál 술 마시고 집오니까 핸드폰이 사라져있을때... 근데 다음날 맨정신으로 지갑도 잃 ezeket ők hogy értik meg? mert nem láttok semmien összefüggést a négyzetek közt ugyan olyan az összes tehát ha valaki tudja írja már le.

2012. okt. 14. 15:57
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekik meg a mi írásunk ilyen.

Szerintem ugyanúgy ahogy mi a mienket,tehát gyerekkorban megtanulják aztán rááll már az agyuk.

2012. okt. 14. 16:22
 2/8 anonim ***** válasza:

A fordító így értelmezi :D :

"Ment haza részegen jön haza, amikor ... De másnap, józan pénztárca vereség" XD

Nem értem, hogy ez neked miért ennyire furcsa? Pl. az orosz betűket sem értik meg sokan, mégis gondolják, hogy az oroszok csak megértik a saját betűiket. A koreaiaknál is így van. Csak ott egy-egy jel, külön szót jelöl.

De a kérdésedből kicsit úgy tűnik, mintha te tényleg csak négyzeteket látnál. Ebben az esetben jó ha tudod, hogy azokat a koreaiak és akiknek a gépén telepítve vannak a karakterek (vagy nem tudom pontosan hogy mondják) mint pl. nekem is, azok nem egyforma négyzeteke látnak, hanem jól elkülönülő kriksz-krakszokat.

2012. okt. 14. 16:48
 3/8 kittkatt válasza:
Ez nem négyzet írás, hanem hangul. A hangul a koreai ABC, ugyanúgy különböző betűkből (inkább karakterekből) áll, ahogy a mi ábécénk. Te azért látsz négyzeteket, mert nincs telepítve a gépedre a koreai ABC. Valószínű, hogy ők ugyanilyen négyzeteket látnak, ha latin eredetű ABC-vel találkoznak, pl. egy magyar, lengyel, svéd vagy román szöveg az ő gépükön is hasonlóan festhet, mint az általad leírt koreai szöveg.
2012. okt. 15. 15:46
 4/8 anonim ***** válasza:

Kedves előző, nem biztos, hogy négyzetet lát a kérdező, csak annak tűnik neki. Nekem a japán tűnik "négyzetnek". (Habár tudom, hogy nem az, csak azt nem tanultam meg. ^^)

Ez meg hangeul. Ha kell, leírom romanizáltan, csak nem ismerem mindegyik szót. :D

... viszont az tényleg érdekes, hogy a kérdező négyzetnek mondja. Nem ugyanolyanok, ezek hangok, hármas csoportokba rendezve. (A koreai hármas szótagcsoportokra bont egy-egy szót.) Összefüggés van, és nem is mindegyik négyzet, csak az "m" hang. (Na jó, tényleg nem értem, miért látja a kérdező négyzetnek.)

A lényeg, hogy ennek van értelme, én is tudom olvasni. Lassabban megy, mint magyarul az olvasás, de csak meg kell szokni. (És milliószor egyszerűbb mint a mi latin betűink.)

2012. okt. 15. 15:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, nem szóltam a négyzetről. Ismerősöm is négyzetet lát. Valami nincs feltelepítve a gépedre, kedves kérdező, ezért látod négyzetnek.

Igazából nem azok, hanem tényleg hangok. Menj fel youtube-ra, üsd be, hogy: how to read and write hangeul. Akkor látni fogod a tényleges koreai karaktereket. (És tényleg, hiányzik a koreai karakter a gépedről.)

2012. okt. 15. 16:19
 6/8 anonim válasza:
Google Chrome böngészőben láthatóak a jelek! Régebbi Explorerekben tutira nem, más böngészőkről nem tudok nyilatkozni.
2012. okt. 15. 18:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát, nem tudom, ki mit használ, de nekem explorerben is megnyitja és mozillában is. Alapvetően meg chrome-ot használok.
2012. okt. 15. 22:52
 8/8 anonim ***** válasza:
koreai/keleti nyelvcsomag kell a megjelenítéshez, szerintem nincs telepítve neked, mert nem csak négyzetek...
2012. okt. 23. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!