Magyar fogalmazás tudnál segiteni? /cim :eggyel többen, mármint osztályba új tanuló érkezett és ehhez kéne segitség/
Csiszoljunk még rajta egy keveset:
Arról (nagy A) kell írni, (hosszú í, hogy elé itt kell egy vessző is) hogy év elején egy új tanuló jött az osztályba. (Csak egy pont) Érted (nagy É) már? (Írásjelhalmozás)
Nem az én értelmi képességeimmel van baj, hanem veled. Mi a kérdés, mit szeretnél megtudni? Ez nem derül ki az írásodból. Írjuk meg helyetted a dolgozatot? Az nem fog menni, s miért is tennénk. Szóval, mi a kérdés?
Szerintem nem fogsz kapni. Ezzel a stílussal különösen nem. És elárulhatnád végre, miben kéred a segítséget. Miket kellene beleírnod? Ezt mi honnan tudjuk. (Megjegyzem kéne szó nem létezik.)
De ne panaszkodj, íme egy válasz:
Szeptemberben jött az osztályunkba egy új lány. Tavaly, amikor még hatodikos voltam csak hat lány és tizenhét fiú volt, de most már hét lány van. Fiú csak tizenkettő, mert többen elköltöztek. Sajnos Sanyi barátom is, akiről mindig puskáztam. Editnek hívják az új lányt, de szerintem ilyen név nincs is. Most ő puskázik rólam, amikor magyarból írunk dolgozatot. Szegényke, még nem tudja, hogy meg fog bukni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!