Kínai ABC sorrend van?
Figyelt kérdés
2012. okt. 13. 19:59
1/5 anonim válasza:
Ők, ha jól tudom, a kandzsik gyökeik alapján, és a kandzsi-vonások száma alapján rendszerezik a jeleket.
A japánoknak van külön „ábécé”-jük, az nekünk olyan, mintha egy átrendezett ábécé szerint lennének a szavak (pl. nekik is elsők az „a” hanggal kezdődő szavak, de a második már az, ami „i”-vel kezdődik, majd „u”-val, és így tovább).
2/5 Nickoop válasza:
A butított kínaiban a vonások száma és rendje alapján határoznak meg egy bizonyos sorrendet.
Az eredetiben használják még az ún. bopomofo-t is.
3/5 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy "butított" kínai. Örülnél, te ha csak a mai kínai nyelv lejegyzésére használt Xinhua zsebszótár ötödét is tudnád.
4/5 Nickoop válasza:
De igen, van olyan, hogy "butított" kínai.
Egyszerűsítettnak (simplified) is hívják, 简体.
Én butítottnak (primitified) hívom, 落体.
Hongkongban nyomoréknak (crippled) hívják, 残体.
Amúgy nem, nem örülök, hogy megtanultam többezer butított/eredeti karatert.
5/5 anonim válasza:
Érdekes viszont, hogy az egyszerűsített írásjeleket használod te is. Erről ennyit。^_^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!