Ibiza Sound márkáról mi a véleményetek?
Szeretnék venni kétt darab Ibiza sound márkáju hangszorót csak sosem hallotam erőrl a márkáról és nemtuom megéri-e. Konkrétan ezt szeretném venni
IBIZA SOUND TP-400
Tegnap akartam feltenni ezt a kérdést.. Mivel nem jött azóta válasz, gondolom írok neked egy kis segítséget..
Én is nézegettem az Ibiza Sound, és az MK Audió hangfalait..
Az MK Audió ról tudom, hogy német minőségű, és mindenféle védelmekkel el vannak látva, szóval gyakorlatilag nem lehet túlhajtani őket.. Én az ibiza Sound, egy 300/600 Wattos 3 utas hangfalát néztem ki, aminek még a DeciBelje is nagyon jó 103DB/1W/1M (Hangnyomása) Adok egy linket, ahol tudsz olvasni mindkét fajta hangfalról, persze rendelni is 2 év garanciával..
Röviden. Szerintem nem lehetnek ezek rosszak, és az áruk sem szökik az egekbe..
A köv linkre kattints rá, bal oldalt sok más termék is van, ami nagyon jó, és aránylag az árfekvése is jó..
Várom válaszod, ha megnézted.. :)Hátha tudjuk legalább egymást segíteni ;) Remélem kicsit tudtam segíteni..
Nézzük a minőséget:
Az MK Audio messze az Ibiza Sound fölött van. Konkrét előnyei:
- Sokkal jobb minőségű, érzékenyebb mélyhangszóró, nagyobb mágnessel.
- Profi Driver magassugárzó ellentétben az Ibizában található piezo magassal
- Profi hangváltó, magassugárzó védelemmel
- Ha az Ibizát túlhajtjuk, a magas tönkremegy, ha az MK Audio-t hajtanánk túl, az elektronikus magasvédelem a fölös teljesítményt egyszerűen hővé alakítja, elfűti, a magas nem tud nagyobb teljesítményt kapni, mint amennyit elbír. A hangfalat ezáltal szinte lehetetlen túlhajtani
- Vastagabb doboz anyag, az MK Audio 19mm-es faanyagból készül, míg az Ibiza doboza csak 13mm, ezáltal könnyebben berezonál
Alapvetően az MK Audio mindenképpen egy átgondoltabb, masszívabb konstrukció, ezért is drágább pár ezerrel. Megéri rádobni azt a néhány ezret véleményem szerint, de ha valaki mégis az Ibiza Soundot választja, az is raktáron van!
Üdv mindenkinek! Pár dolgot szeretnék tisztázni, a felsorolt hangfaltípusokkal kapcsolatban. /Ibiza, Reloop, Omnitronic M.N.C. Somogyi stb./
Információimat korábbi munkahelyemre és kizárólag saját tapasztalataimra hagyatkozva írom. Ha valakinek nem tetszik, vagy úgy gondolja hülyeségeket írok, az a saját baja, de tényeket sorolok fel, nem kitalált, vagy innen-onnan halott mendemondákat. Először is Magyarország egyik legnagyobb műszaki nagykereskedésében dolgoztam, raktárosként, később irodában ügyintézőként. A neve G…z Kft, akik nem ismernék, ez a cég hozta be évekkel ezelőtt a MNC hangszórót az országba. Vagyis nem hozta, hanem ezt a nevet adta azoknak a hangszóróknak, amelyeket Kínából importáltak konténerszámra. Ugyanis az van, hogy van egy cég Kínában, akik hangszórókat gyártanak az egész világ számára, teljesen noname állapotban. Viszont kérésre, ha elküldesz nekik e-mailben egy vektoros logót, oda teszik, ahová te szeretnéd. Legyen az a hangszóró membránja, vagy doboza, mágnese, akármi. Nem árt, ha tudjátok, hogy ezeket a hangszórókat teszik a reloopba, mnc-be, somogyiba, omnitronicba és még sorolhatnám hány típusba. A minőségi különbség mindössze annyiban különbözhet, hogy a megrendelő milyen minőségre vágyik. Pl.: a somogyi a legszemetebb hangszórókat importálta be az országba, mert erre volt igény szerinte, és egy piaci rést akart betömni. Míg a g….z, lásd mnc, egy kicsivel fentebbi minőséget próbált terjeszteni. De azt sem árt tudni, hogy ez a kínai cég, nagyon komoly High-end cuccokat is gyárt, mindenből küldenek egy-egy termékmintát egy új nagykerpartnerség elején, és bizony nem lepődnék meg, ha egy egy agyondicsért cuccról kiderülne, hogy ugyanabból a gyárból jön ahonnan a somogyi. Nyílván ezek lényegesen nagyobb áron, amit mi magyarok nem igazán tudnánk megfizetni.
Röviden bárkinek lehet saját hangfalmárkája gyár nélkül, csak teljesíteni kell egy rendelési limitet, és egy nagyobb belépő összeget.
Jómagam is érdeklődtem a hangosítás iránt, nem véletlen dolgoztam ilyen helyen. De nem mint színpadi vagy ilyesmi, csak pusztán jómagam és a haverok szórakoztatása céljából, mivel ha buli volt mindig én voltam a „dj”. Mivel napi 8 órás melóból éltem, nem tehettem meg, hogy méregdrága cuccokat vegyek, meg amugyis minek, senki nem fog fizetni érte, de mégiscsak szerettem volna pár nagyobb ládát a sok házibulihoz.
Anno a djbörzén vettem egy RX-800 as igazi ukrán végfokot, laza 30 kilójával. Csúnya, semmi védelem nincs benne, de olcsó! Ehhez pedig 2db reloop rsp15-öt, majd ehhez alulra „subnak” 2 tákolt dobozt, se hangváltó se semmi. Amiben volt 1-1 somogyi 300wattos 40cm-es hangszóró. Így a 2 oldalt tudtam 4 ohmban használni 2x400 watt körüli teljesítményen. Amit elvileg tud az ukrán erőmű.
Ezt a szettet ebben a felállásban használtuk majd 4 évig hibamentesen, se limiter, se crossover se semmi. Tökéletes hangzással, és hangnyomással, ami egy 100-200 fős bulira elég volt. Otthon high-end cuccokat használok, tehát tudom mi a minőség, de ebbe tényleg nem tudott belekötni senki. Rengeteget volt kint a cucc szabadtéri bulikon, mikor, hol szerveztünk épp magunknak bulit. A 4 évből 3 évig minden szombaton egy hard techno bulin hajtották dj haverjaim, ahol 200 fő alatt sose volt buli és bőven elég volt. Ott lett vége a történetnek, amikor egy vendég dj, atomrészegen, minden eq-t potit, amit csak látott maga előtt, felvett koppra, ezt egy idő múlva nem igazán bírták a hangszórók. De az erősítő se. De nem estem kétségbe 5000ft/hangszóróért, újratekercselték és azóta is megy valahol szerintem, de közben én eladtam. Az erősítőt egy 20-asért rendbe rakták. Ennek a szettnek az ára együtt, nem volt 100.000 ft, és ami bulit kiszolgáltak az leírhatatlan. Szóval, aki össze-vissza szidja, ezeket a cuccokat az először gondolja át, hogy mire és mennyiért. Vagy, hogy egyáltalán volt e valaha reloop, vagy ibiza hangfala, mert szerintem legtöbbnek nem. Csak mindenki nagyon ért mindenhez, elvégre magyarok vagyunk A legtöbb érdeklődő, aki ebben a témában kérdezősködik, nyilván nem egy Siófoki Flört diszkót akar hangosítani, hanem saját célra, bulikra, Arra pedig tökéletesek!!!! Vagy megkérdezhetné a debreceni hangszórójavító „bácsit” hogy ugyan miért van tele a műhelye reflex, garry, jbl, dyna és egyéb ilyen hangszórókkal. Aminek a javítása sokszorosa a kínainak és ott állnak hónapokig, mire talál hozzá javítószettet stb… Addig az én szar kinaim 2 nap múlva készen van 5000ft-ért, és ha vigyázok rá évekig kiszolgál megint.
Most újra több bulinak nézek elébe, így megint hangcucc vásárlásra adtam a fejem. Ma meg is jött minden, amit rendeltem.
Végfok siva ppa800, ehhez rendeltem 4 db /4 ohm miatt/ és most kapaszkodjatok meg ibiza hangfalat, ugyanis 26.000 ft-ért egy 40 cm es méllyel ellátott epoxigyantás 3 év garos láda szerintem a hülyének is megéri. A kicsomagolás után gyönyörű látvány a láda. Burkolata vastag epoxigyantás kivitel, süllyesztett fogóval, nagyon vastag, belülről is betámasztott hüvellyel. Abszolút profi megjelenése van. Igen belülrőlis vágom a szitut, mivel szétszedtem, lehet a gar ugrott, de mindenképp érdekelt mi van belül. Meglepő módón vastag hangfalkábelek a mélyen, bika forrasztásokkal. A védőrács szerkezet sem a gagyi kivitel, jó vastag, szépen ívelt, nem egyenes és majd a csavar odahúzza /lásd reloop/. A logó az alján süllyesztet nem odaragasztott szilóval és a rács és a láda között csillapítóréteg, hogy véletlen se rezegjen. A magasokon a megfelelő kondi és kerámia ellenállás. Belül szivacs körben és olyan faszerkezet van a magasokon belülről, hogy alig férek hozzá. Ugyanezek a dolgok a reloopról nem mondhatóak el, az ehhez képest egy trágyadomb. Azért mondom példának a reloop-ot, mert ugyanez a hangszóró van mind a kettőben. Dettó ugyanaz. A reloop filces kivitel, törékeny vékony műanyag, hüvely az alján, belül vékony kábelek, semmilyen belső merevítés nincs. A reloopon hátul a nagy jacknél fúj kifele a láda, Az ibizánál nem. De mivel a reloop is kiszolgált évekig, akkor ibiza, ebben a formában jócskán kifog és most fele annyiba kerül és sokkal szebb, masszivabb. Itt már mintha a hangszóró membránján is fejleszettek volna, lényegesen feszesebb vastagabb kivitel. Kis monitornak rendeltem 2db kis 20cm es ibizát ugyanez a kivitel epoxigyanta stb, zseniális mély van a kis dögben méretéhez képest. És a mágnes mérete sem elhanyagolható.
Másik része a dolognak, hogy ne adj isten teljesen tönkremennek a hangszórók, akkor mi van, vesz bele az ember 2 akármilyen más „márkás”hangszórót a djbörzéröl az ember, és van 2 jó ládája, mert a ládák tényleg nagyon rendben vannak.
Ezt szerettem volna megosztani veletek, remélem hasznos lesz azoknak, akinek nincs a zsebükben több 100 ezer forint, de mégis szeretnének nagyobb ládákat bulikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!