Ha sogornom verig serteget es egyszer elszakad a cerna es lekeverek neki egy pofont, milyen kovetkezmenyei lehetnek? Jogi? Kozalkalmazottvagyok
Annak semmi jelentösége, hogy közalkalmazott vagy-e vagy sem. Ha bárkit felpofozol, és ö feljelent emiatt, akkor garázdaságért el leszel itélve.
Mellesleg, aki pofozkodik, az elég primitiv ember.
Szerintem nem kellene lehúzni a kérdezőt, el tudom képzelni, hogy milyen a sógornője... Ahol a szavak nem használnak ott mit csináljon? Pofon és nem verés/ütés, gyerekként ha rossz voltam kaptam én is a számra és megtanultam mi a tisztelet. Pl., hogy nem hülyézhetem le az anyámat. Nem pártolom a pofozkodást, de akkor mivel védekezzen a kérdező a súlyos vádakkal szemben? Mosolyogjon és hagyja magát?
Hogy jogi útra terelődne-e? Azt nem tudom.
Én irtam ezt: "Mellesleg, aki pofozkodik, az elég primitiv ember."
Ezzel a pofozkodós embereket minösitettem, és aezt a véleményemet fenntartom. Ehhez nem kell sem téged, sem mást isnerni, ez általánosságban évényes kijelentés.
Mellesleg elmúltam 50 éves, és addig més senkit sem pofoztam meg. Ha valaki túlságosan idegesit, akkor otthagyom, de nem verekszem.
Sok minden függ a körülményektől. 1. Ha csak egy pofont adsz négyszemközt, akkor becsületsértésért tehet feljelentést. (A becsületsértés tettleges formája). A becsületsértés magánvádas és magánindítványra büntetendő cselekmény, tehát a feljelentőnek kell bizonyítania - az ügyész helyett - a bűncselekmény elkövetését.
2. Ha a pofon testi sérülést okoz, akkor a sérülés gyógytartamától függően minősül a cselekmény. A 8 napon belül gyógyuló (jellemzően hámsérülés, zúzódás) akkor könnyű testi sértés, ha 8 napon túl gyógyul a sérülés, akkor súlyos testi sértésért vonhatnak felelősségre.
3. Végezetül, ha közterületen, vagy olyan helyen kerül sor a cselekményre, ahol mások is észlelhetik, és alkalmas arra, hogy másokban riadalmat, vagy megbotránkozást keltsen, akkor felmerülhet a garázdaság is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!