Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szeretnék verseket írni!...

Szeretnék verseket írni! Valami ötletek?

Figyelt kérdés

2012. okt. 8. 16:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Te vagy a költő,mi írjunk verset helyetted?
2012. okt. 8. 16:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Neked kell jöjjön az ötlet hozza. Engem nagyon megviselt egy szakítás és gondoltam kiírom magamból az érzéseimet Ez 3 éve volt, azóta több verset is írtam más témában is mert csak úgy jött az ihlet mindig, mindenről. Most mar angolul is írok verseket, és egyáltalán nem nehéz mert ugyanúgy csak jönnek a gondolatok és leírom őket Az egész vers azért nem áll össze a fejemben, csak van mondjuk 3 rímelő sor amire gondolok és magamtól ki kell találjak hozza egy 4.-et.

17L

2012. okt. 8. 16:17
 3/5 anonim ***** válasza:
2012. okt. 9. 12:05
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha még most kezded a versírást, eleinte keress rímelő szavakat, ezeket tedd egy csoportba, aztán elkezdhetsz mondatokkal is rímeket alkotni, anélkül, hogy mondjuk a szótagszámot figyelembe vennéd, aztán a szótagszámra is figyelhetsz, majd a rímképet is változtathatod, a végén pedig úgy játszol a rímekkel, ahogyan szeretnél. Kis gyakorlással egész gyorsan meg lehet tanulni. Ez a sablonos része, amúgy ha érzed, hogy van valami, ami motoszkál benned, és elkezded papírra vetni, előbb-utóbb ki fog belőle alakulni a vers. De akár lehet valami motivációd is, hogy verseket írj. Az én motivációm az volt, hogy egy osztálytársam általánosban beküldte pár versét versíró versenyre, én meg úgy voltam vele, amikor felolvasta a verseit, hogy ez nekem is megy. Így kezdtem el verseket írni, azóta már elég sokat írtam, jobbakat-rosszabbakat, amik nagyon nem tetszettek, azokat szelektáltam, a többit megtartottam, de az elején én is így kezdtem, hogy csak a rímekre figyeltem, később hozzátettem a szótagszámokat is, majd megváltoztattam a rímképeket is. Most már úgy játszadozom a rímképekkel, és szótagszámokkal, ahogy nem szégyenlem. És az érzés, amikor tényleg érzed, hogy egy szóban, mondatban megtaláltad azt, amit papírra vetve teljesen át tudod adni az embereknek a gondolataidat, az a legjobb. A legjobb verseim is így készültek.
2012. okt. 16. 23:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!!Nagyon hasznos ez számomra!! :)
2012. nov. 4. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!