Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni a temetői...

Mit lehet tenni a temetői viráglopások ellen?

Figyelt kérdés

Édesapám két éve halt meg, azóta rendszeresen ellopják a virágot, ültetett és vágott virágot egyaránt.

Undorító és aljas dolog, kap érte pár száz forintot...

Valami módszer, amivel meg lehet akadályozni?

A szög-a-virágba dolgot nem mertük próbálni, mert félünk, hogy nagyobb kárt okoz dühében a kedves tolvaj.

Válaszokat előre is köszönöm!

22/L

2012. okt. 7. 13:23
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Mindig is lesznek aljas nyomoroncok!
2012. okt. 7. 13:29
 2/10 A kérdező kommentje:
Az igaz. Mindegy is, csak annyira felidegesített az egész.
2012. okt. 7. 13:34
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kend be üveggyapottal :)
2012. okt. 7. 13:34
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi nagymamám sírját ültettük körbe, és ellopták. FALUN. Ahol arról is 3 ember tud, ha sunyiban elfingod magad.

Sajna ez van, ilyen világot élünk...

Ésszerű megoldás nincsen erre...

2012. okt. 7. 13:37
 5/10 anonim ***** válasza:
56%

Az a baj hogy a legtöbb esetben épp annak részvételével történik ez aki azért van ott hogy ezt megakadályozza.

Feltételezhetően neki kéne magasabb fizetést kapnia hogy legyen mit féltenie.

A vágott virágot mindig el fogják vinni, az ültetett virágot elvinni az már tényleg az alja, ennél lejjebb már csak a rongálás van.

Azt javaslom hogy vágd ki a hisztit, a portán és az irodában is.

Ne veszekedj, értelmesen minden alkalommal jelezd hogy megint egy nap alatt eltünt a virág, tessék odafigyelni. Ha itt a porta erre képtelen akkor cseréljék le őket.

Apukád sírját el fogják kerülni mert több veszélyt rejteget számukra mint a többi amelyikkel nem törödnek ennyire.

2012. okt. 7. 13:37
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok: Mi csak csendben elkönyveltük, hogy ha egy kis szerencsénk van, a saját sírjára tesznek hamarosan virágot a tolvajnak...
2012. okt. 7. 13:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez ellen sajnos nem lehet mit tenni, nagymamás sírjáról is állandóan lopkodják a virágot, apám tett oda valami szép cserepes virágot és a cserepet félig be is ásta a földes részbe kb 1 hétig ha megvolt utána eltűnt a cserép meg 2 sírhellyel arrébb volt eldobva és széttörve, igaz annak nem volt jelentős értéke meg a virágoknak sem de azért mégis na. Mi szóltunk a temető gondnoknak többször is és mondta hogy nem tud mit csinálni mert az sem megoldás ha éjszakára bezárja a temetőt mert ugyanúgy bejut oda aki akar, meg mivel nem kicsi a temető így nem tud több száz méterre figyelni hogy vajon ki mit visz el.

Én hallottam egy ismerősömtől hogy a virágüzletek lefizetnek pár embert hogy virágokat lopjanak a temetőből főleg amiket eladtak és az visszakerül hozzájuk és ugyanúgy eltudják adni. Nálunk az ültetett virágot nem lopják annyira amit én ültettem földbe még májusba az a mai napig megvan még. Nagyim kedvenc virága a muskátli, idén nyáron a kertjükbe lett a legszebb nagyapám azt ültette be a sírjába a kis földes részbe plusz a nem a legszebb darabokat levágta és egy vázába tette még mellé pluszba, azt egy az egybe ellopták amit be volt ültetve azt is levágták csak a gyökere meg egy kis szár az ami megmaradt belőle. Egyszerűen nem tudjuk ki lopkodja ezeket és mikor senki nem tud ellene tenni semmit, volt egy házaspár akik tőlünk pár sírhelynyire temették a gyereküket most lett kész a sírja nagyon szép lett le a kalappal meg minden és gyönyörű szép rózsabokrot ültettek oda pont akkor voltam arra én is meg úgy látásból ismertem is a lányt akinek a testvére halt meg meg a párt is ismertem valamennyire amikor beültették rá 2 nappal később mentem vissza nagyapám sírhelyéhez mert anyám megkért hogy hozzam el az otthagyott cserepet, erre azt látom hogy a sírhely ahol a rózsabokor volt tövestől kilopták a sír szanaszét volt kenves sáros földdel lábnyomok mindenhol, a síron volt még egy ilyen kis váza szerűség ami hozzájárt meg egy ilyen gyertyatartó valami az totál károsra volt törve. Rendőrség meg minden volt ott de nem tudtak mit csinálni, pedig ez is ugyanolyan bűncselekménynek számít mintha valaki telkéről lopna el egy tárgyat legyen az bármi, mert ez is ugyanolyan magánterületnek számít.

2012. okt. 7. 13:39
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajna, nem sokat tudsz ellene tenni! Ez megy már évek óta.

És bizony a halottak-napi koszorúkkal sincs ez másként, te tudod, hogy kivitted, és kész.

2012. okt. 7. 13:41
 9/10 intrepid ***** válasza:
100%
Ha nem venné meg senki tőlük, akkor nem érné meg ellopni nekik. A portások, amennyi fizetést kapnak, nem fogják megveretni magukat egy kancigánnyal, lehet, hogy be sincsenek jelentve, ha megsérülnek, még táppénzük sincsen. Tudok olyan vagyonőr cégről, temetőt is őriz, belépéskor megmondja, hogy nincs táppénz, nincs fizetett szabadság. Na ezek az őrök, agyon fogják hajtani magukat, hogy elfogják a tolvajokat.
2012. okt. 7. 13:56
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szomorú volt olvasni mások történeteit is.:(

2012. okt. 8. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!