Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Levelet szeretnék feladni, de...

Levelet szeretnék feladni, de hogyan?

Figyelt kérdés

Üdülési csekk lesz benne és félek, h el fog veszni... jó pár dolog tűnt már el a postán...

Hogyan adjam fel, hogy nyomon tudjuk követni és biztosan megérkezzen a levél - üdülési csekk?

(A borítékban lenne)

2009. aug. 5. 10:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%
Mond meg a postán, h ha eltűnik qqurva mérges leszel ...
2009. aug. 5. 11:00
 2/11 A kérdező kommentje:
Az tuti xD
2009. aug. 5. 11:07
 3/11 anonim ***** válasza:
67%
tedd bele egy kis dobozba,tömd ki papírral és a postán tudsz rá értékbiztosítást kötni
2009. aug. 5. 11:11
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi :) de értékbecslést borítékra is kérhetek ugye? (Szóval nem kell doboznak - csomagnak lennie)
2009. aug. 5. 11:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

tértivevényesen add fel.Akkor tuti nem fog elveszni.Akinek küldöd annak alá kell írnia,hogy át vette,és neked meg vissza kell jelezni,hogy az illető megkapta...Ez a legbiztosabb..Ha nem ér oda,te nyugodtan panaszt tehetsz a postánál,hisz lesz nálad egy bizonylat amit meg kell őrizned!De itt meg tudod nézni.

[link]

2009. aug. 5. 11:29
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Önmagában a tértivevény nem véd meg az elveszéstől. Ha egy ajánlott levél postai kezelésben elveszik akkor a feladási díj 15X a kártérítés. Ez úgy 4-5.000,- Ft körül van. Ha a küldemény valós értéke ennél több akkor értéklevélként kell feladni a tényleges érték feltüntetésével. Ehhez lehet kapni a postán külön borítékot illetve úgy kell lezárni, hogy a lezárás megsértése nélkül ne lehessen a tartalomhoz hozzáférni. A lezárásban is tudnak segíteni a postán.
2009. aug. 5. 11:39
 7/11 anonim válasza:
100%
Ajánlott + elsőbbségi!
2009. aug. 5. 11:54
 8/11 A kérdező kommentje:

De jó! Nagyon szépen köszönöm a segítő válaszokat! Sajnos nem vagyok jártas az ilyen feladásban :(

Ez csak egy darab papír -üdülési csekk :) aminek 5000Ft az értéke (ez a szobafoglalási előleg amit el kell küldenem)

A különböző szolgáltatásokat lehet kombinálni? Vagy felesleges?

Tehát tértivevényes és értéklevél-ként.

(Ez lehet h hülye kérdés lesz, de bocsi nem értek hozzá)

Az értéklevél ugyanaz mint az értéknyilvánítás?

2009. aug. 5. 12:10
 9/11 anonim ***** válasza:
Lehet kombinálni a szolgáltatásokat. Az értéklevél olyan levél amire értéknyilvánítási összeget tüntettek fel. Az ilyen küldemény elveszésekor a posta nem általányt fizet kártérítésként, hanem a feltüntetett összeget.
2009. aug. 5. 12:21
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm :) Már értek mindent (vagyis remélem:) ) A postás nénink aranyos, csak nem akartam odamenni, h azt se tudom, h mit akarok... Meg hogy mondtam volna neki: "Nem akarom h elvesszen a postán..." Fura lett volna :)

A kitöltésben meg majd megkérem, hogy segítsen, de úgyis szól ha valami nem jó.

Örülök, h normális válaszokat kaptam! :) Még az első válaszadó is jó volt :):):)

2009. aug. 5. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!