A Penny Marketben állandóan zaklat a biztonsági őr nő! Ma kipakoltatta a táskámat, csak mert nem toltam be kocsit, ami mellesleg 100 Ft-os érmével működik ( nincs 100asom mert kártyával fizetek). Mit tehetek, hogy leszálljon rólam?
Így van, drágám, nagyon jól írod. Igazad van.
Már csak szöveget kellene megtanulnod értelmezni, mert itt a kiinduló történet egy egyértelműen igazságtalan szituációt tárt fel. A kedves kérdező esetében szó nem volt semmiféle "tettenérésről", és a többi vásárlót sem veszélyeztette semmivel. Jogtalanul járt el a vagyonőr.
Amennyiben valóban tettenérésről lett volna szó, valóban eljárhatott volna úgy, ahogy írod. Csakhogy nem volt!
Még csak a gyanúja sem állt fenn. Tehát, amit írtam továbbra is valós!
De imádom, hogy mindig vannak ilyen okoskák, mint te, akik mindig jobban tudják, hogy mi az ábra...
Vissza meg ne is olvassál, véletlenül se, hogy mi volt az alaphelyzet ;)
Kedves ACABMészy!
Az utánam szóló is ugyan azt írta le amit te, csak te még kiegészítetted a közveszélyes eszközökkel. AMIRŐL SZÓ SEM VOLT!
Egy előttem szóló meg említette a motozást. Motozni csak rendőr motozhat a rendőrség épületén belül, zárt szobában úgy, hogy a rendőrnek azonos neműnek kell lenni az intézkedés alá vont személlyel. Amire te gondoltál az a ruházat átvizsgálás, de még azt sem teheti meg a biztonsági őr, csak a tettenérés esetén visszatarthatja (de csak akkor) ha kell még arányos mérvű fizikai erőt alkalmazva. Amúgy semmiképp sem hátráltathat senkit csak mert gyanús neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!