Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » FONTOS! Szerintetek az ilyet,...

FONTOS! Szerintetek az ilyet, hogy lehet megoldani?

Figyelt kérdés

Először is köszönöm annak aki majd válaszol a kérdésemre, úgy, hogy hasznos legyen :)

Azt szeretném megtudni, hogy hogyan győzzek egy le egy apró de mégis számomra fontos feladatot? Ez az egyik félelmem..

Tavaly az osztályomban volt egy lány állandóan piszkált sőt, most is de már csak szünetekben szól be nekem. Én erre annyira stresszeltem, volt hogy egész nap nem ettem semmit annyira ideges voltam. Na most ugye lebukott tőlünk sok-sok új osztálytársat kaptunk és sok olyan van aki lenéz engem is meg másokat is. Amikor oda kerül a sor, hogy fel kell állni felelni kell akkor nem merek..és inkább azt mondom, hogy nem tanultam és kapok egy egyest!

Szóval mit csináljak hogy merjek felelni ?!

(egy 16 éves nagyon gátlásos lány)

2012. okt. 1. 20:28
 1/1 anonim ***** válasza:

Ez nagyon nem jó ötlet, mert így meg fogsz bukni, és mindenki úgy fog elkönyvelni téged, hogy a rossz tanuló (ami meg egy újabb ok arra, hogy még egyet beléd rúgjanak)!

Az én tanácsom. Először is próbáld ezt a dolgot megbeszélni az osztályfőnököddel, igazgatóval vagy olyan emberrel, aki ezzel foglalkozik! Lehet, hogy az illető tud lépni a dologban, pl. igyekszik leállítani az osztálytársaidat, esetleg egy osztályfőnöki óra keretében szó esik róla, hogy az osztályban létezik a probléma.

Ha nem működik a dolog, vedd igénybe az iskolapszichológus vagy ha esetleg van pénzetek rá (és nem sajnáljátok), akkor pszichológus vagy pszichiáter segítségét! De előtte nem árt szüleiddel is megbeszélni a dolgot, hogy van ez a probléma az iskolában, és ezért akarnád igénybe venni a segítséget. Ha erre sor kerül, a pszichológus elől lehetőleg semmit se hallgass el (persze tudom, idegen ember, nehezen fogsz tudni megnyílni előtte, de muszáj lesz, ha valóban segítség kell).

Ha minden kötél szakad, akkor nem marad más megoldás, mint a környezetváltozás, azaz más iskolába íratkozol át, vagy ha nagyon vészes a helyzet, más városba költözöl el. De ez utóbbiban nagy a kockázat, hiszen ha a másik hely sem válik be, akkor sajnos ördögi körbe fogsz kerülni, mindentől félni fogsz!

Remélem, ez a válasz hasznos volt számodra!

2012. okt. 2. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!