Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A Lasztra-cargo kft-ről tud...

A Lasztra-cargo kft-ről tud esetleg valaki valamit mondani, hogy milyen munkáltató?

Figyelt kérdés
2012. szept. 29. 09:41
 1/5 anonim válasza:
kihatja a beled nem enged haza.
2012. nov. 9. 08:45
 2/5 anonim válasza:
Dolgoztam náluk,a szervezés jó, a technika jó csak egy hónapon keresztül lejárt müszaki vizsgával,lejárt környezetvédelmi vizsgával,lejárt tachográf certifikáttal jártam európát,amikor merészeltem szólni,hogy ezek lejártak-holott már négy hónapja levoltak járva a papirok a számukra kielégitő válászt megkaptam hogy eddig is igy járt az autó,végül is egy hónap után hazaterelték a kamiont,de azalatt az egy hónap alatt a liberót felkötöttem mert beindult a zabszem kura, de megusztam. hála istennek.Leszámolás után az utolsó havi béremet nem voltak hajlandóak kifizetni,csak hazudoztak én meguntam feljelentettem őket a biróságon,a feljelentés után hirtelenjében átutalták az elmaradt béremet de a jó magyar szokás szerint 10.000 ft ot ok nélkül levontak,de ha nem tettem volna feljelentést akkor még ez is náluk maradt volna.Azóta pihenöidöbe sok volt Lasztrás kolégával összefutottam de majdnem mindegyikkel ezt játszották el.Elmeséltem nekik a történetet és megigérték, hogy ök is feljelentik a Lasztrát
2013. jún. 16. 23:41
 3/5 famili válasza:

Köszönet a Lasztra Cargo Kft-nek !

Mielőtt ehhez a céghez mennél dolgozni , jobb ha felkészülsz egyre : van egy külföldi cég ahová nem fognak felvenni többet dolgozni ha itt elhelyezkedsz bár mennyi időre ! Ugyanis a Lasztra Cargo és a külföldi cég között van egy hallgatólagos megállapodás miszerint a cég dolgozói nem mehetnek a másik céghez dolgozni!Ha sikerül is elhelyezkedned a külföldi cégnél akkor számolj azzal , hogy hamarosan elküldenek.Ugyanis a Lasztra Cargo utánad nyúl és a külföldi cég végrehajtja az utasítást : elküld ! Még akkor is ,ha 4 hét alatt 12 ezer km balesetmentes , karcmentes vezetésed volt, odaértél mindenhova időben ! És az sem érdekli a külföldi céget ,hogy a 4 hét alatt 840 l üzemagyagot takarítottál meg nekik. A Lasztra Cargo kilométer után fizet , és üzemagyag megtakarítás címén fizeti a többit, de sok mindent levon.Ismerősöm az alábbi SMS-t kapta a külföldi cégtől:"...mint utólag én is megtudtam te dolgoztál a lasztránál.Vezetőség utasítása volt , hogy nem jöhetsz vissza dogozni ... " . Még egyszer , köszönet a Lasztra Cargo Kft-nek!

2013. dec. 21. 14:19
 4/5 noezmeg válasza:
Ha ennyire ilyen a cég miért nem jelenti fel senki a külföldi céget? Eu-ban a kartelezés igen csúnya büntit von maga után. külföld nem Magyarország amit itt megtehetnek kint nagyon nem tehetik meg. Kérem aki ilyet lát vagy vele történik tessék a külföldi céget feljelenteni és megvárni mi lesz.
2014. febr. 26. 20:35
 5/5 anonim válasza:

Ha nem kapsz bérjegyzéket,a fizetésed ilyen olyan befizetésekről kapod,menj az ügyészségre,adócsalás,pénzmosás gyanújával fellehet jelenteni,és ha nem fizet ki,még a munkabéred eltulajdonításával is.Nem árt ha vannak bizonyítékaid,pl.az átutalásokról,menetlevelekről,CMR-ről,de legfőképp a kinyomtatott tachográfszalag minden hónapról. De ha van lehetőséged a tachográf kártyát legalább fél évente töltsd le a saját részedre,mert a közlekedési hatóság ki tudja nyomtatni szükség esetén. Rájuk lehet küldeni a munkaügyi felügyelőséget a szabadságok és a ki nem fizetett túlórák ügyében. De ezeknek feltételei vannak,úgymint,a tachográf szalagokról kigyűjtött túlórák száma,( munka kezdés indításától a munkaidő befejezés ütéséig tart, ca.napi 13 óra) számít. Ha három hetezel,akkor nem valószinű hogy túlléped a kötelező munkaidőt. Ha a kötelező munkaidő megvan,akkor nincs joga szabadságot kiírni.Az én tapasztalatom az hogy átlagosan négy hét alatt 240-260 óra munkaidő keletkezik,ha ki van használva a heti 3x15 órás hosszabbított munkaidő.Könnyítsd meg a munkájukat.

Fontos lenne hogy minnél többen jelenték fel őket,mivel évek óta ez a gyakorlat náluk,és úgylátszik annak ellenére hogy állítólag az egyik tulaj előzetesbe került ,a tisztességes vállalkozás és a becsületes pénz kereset messze áll tőlük. Nem vizet prédikálok,én annak idején mindenhol feljelentettem őket.

Még egy jótanács. Bármilyen papírt írsz alá,azt lehetőleg puha felületen írd alá a tollat jól rányomva,hogy a hádoldalon dombornyomat alakuljon ki,és egy példányt rögtön tegyél el,még az aláírás előtt.Ha nincs,ne írd alá. Ha olyat akarnak veled aláíratni ami számodra kedvezőtlen,az aláírás helye alá a "Nem értek vele egyet" szöveget írod,és ezt írod alá.Ne feledd hogy a digitális technikával nem csak pénz hamisítható.Ha nem tájékozódsz és készülsz fel az önvédelemre,nincs az az ügyvéd aki megtudjon védeni.

2014. márc. 24. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!