A Lasztra-cargo kft-ről tud esetleg valaki valamit mondani, hogy milyen munkáltató?
Köszönet a Lasztra Cargo Kft-nek !
Mielőtt ehhez a céghez mennél dolgozni , jobb ha felkészülsz egyre : van egy külföldi cég ahová nem fognak felvenni többet dolgozni ha itt elhelyezkedsz bár mennyi időre ! Ugyanis a Lasztra Cargo és a külföldi cég között van egy hallgatólagos megállapodás miszerint a cég dolgozói nem mehetnek a másik céghez dolgozni!Ha sikerül is elhelyezkedned a külföldi cégnél akkor számolj azzal , hogy hamarosan elküldenek.Ugyanis a Lasztra Cargo utánad nyúl és a külföldi cég végrehajtja az utasítást : elküld ! Még akkor is ,ha 4 hét alatt 12 ezer km balesetmentes , karcmentes vezetésed volt, odaértél mindenhova időben ! És az sem érdekli a külföldi céget ,hogy a 4 hét alatt 840 l üzemagyagot takarítottál meg nekik. A Lasztra Cargo kilométer után fizet , és üzemagyag megtakarítás címén fizeti a többit, de sok mindent levon.Ismerősöm az alábbi SMS-t kapta a külföldi cégtől:"...mint utólag én is megtudtam te dolgoztál a lasztránál.Vezetőség utasítása volt , hogy nem jöhetsz vissza dogozni ... " . Még egyszer , köszönet a Lasztra Cargo Kft-nek!
Ha nem kapsz bérjegyzéket,a fizetésed ilyen olyan befizetésekről kapod,menj az ügyészségre,adócsalás,pénzmosás gyanújával fellehet jelenteni,és ha nem fizet ki,még a munkabéred eltulajdonításával is.Nem árt ha vannak bizonyítékaid,pl.az átutalásokról,menetlevelekről,CMR-ről,de legfőképp a kinyomtatott tachográfszalag minden hónapról. De ha van lehetőséged a tachográf kártyát legalább fél évente töltsd le a saját részedre,mert a közlekedési hatóság ki tudja nyomtatni szükség esetén. Rájuk lehet küldeni a munkaügyi felügyelőséget a szabadságok és a ki nem fizetett túlórák ügyében. De ezeknek feltételei vannak,úgymint,a tachográf szalagokról kigyűjtött túlórák száma,( munka kezdés indításától a munkaidő befejezés ütéséig tart, ca.napi 13 óra) számít. Ha három hetezel,akkor nem valószinű hogy túlléped a kötelező munkaidőt. Ha a kötelező munkaidő megvan,akkor nincs joga szabadságot kiírni.Az én tapasztalatom az hogy átlagosan négy hét alatt 240-260 óra munkaidő keletkezik,ha ki van használva a heti 3x15 órás hosszabbított munkaidő.Könnyítsd meg a munkájukat.
Fontos lenne hogy minnél többen jelenték fel őket,mivel évek óta ez a gyakorlat náluk,és úgylátszik annak ellenére hogy állítólag az egyik tulaj előzetesbe került ,a tisztességes vállalkozás és a becsületes pénz kereset messze áll tőlük. Nem vizet prédikálok,én annak idején mindenhol feljelentettem őket.
Még egy jótanács. Bármilyen papírt írsz alá,azt lehetőleg puha felületen írd alá a tollat jól rányomva,hogy a hádoldalon dombornyomat alakuljon ki,és egy példányt rögtön tegyél el,még az aláírás előtt.Ha nincs,ne írd alá. Ha olyat akarnak veled aláíratni ami számodra kedvezőtlen,az aláírás helye alá a "Nem értek vele egyet" szöveget írod,és ezt írod alá.Ne feledd hogy a digitális technikával nem csak pénz hamisítható.Ha nem tájékozódsz és készülsz fel az önvédelemre,nincs az az ügyvéd aki megtudjon védeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!