Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Akik a Máltai szeretetszolgála...

Akik a Máltai szeretetszolgálatnál dolgoznak, kapnak fizetést, vagy önkéntesek?

Figyelt kérdés
Pl. óvodai dajkaként egy családi napközibe, amit a Máltai üzemeltet, vagy hajléktalanszállón a gondozók, vagy nem tudom, kik.
2012. szept. 28. 10:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Az önkéntesség nem ingyen munka - még akkor sem, hogyha a munka értéke nincs kifizetve. Az önkéntes számára számos egyéb kedvezmény, költségtérítés, étkezés stb. adható.

Emellett a feladatellátásra vonatkozóan (pl. családi napközi, hajléktalan gondozó) törvényi előírás a megfelelő személyzet foglalkoztatása, az ő munkájukat segítik ki önkéntesekkel.

2012. okt. 5. 19:00
 2/4 A kérdező kommentje:
Én ezt tudom, de a kérdésem nem ez volt. Köszi, de az érdekel,hogy mindenki önkéntesként dolgozik-e ott.
2012. okt. 5. 20:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Több fajtája van, de azt nem tudom hogy konkrétan a máltainál hogy van.

Sokan toboroznak olyan embereket akik pénzt nem kapnak csak szállást és cserébe segítenek plusz önerőből tartják fent maguk.

Vagy ami nekem szimpatikusabb hogy segíteni, dolgozni hívnak önkénteseket pl gyerekotthonba és adományokból tartják fent a gyerekeket és az ott dolgozó önkéntesek is.

Tehát ált úgy van hogy van egy alapítvány akkor ők különböző adományokból tartják fent magukat, vesznek ételt stb, és az itt dolgozó emberek akik az egész életüket ennek szentelték ők is adományokból élnek, ebből étkeznek. Tehát nem magas fizetéseket kell elképzelni.

És az ideiglenesen itt dolgozó önkéntesek is ebből az adományból "élnek" miközben "ingyen" dolgoznak.

De vannak olyan önkéntesek is akik saját pénzből támogatják amivel tudják plusz segítenek - már aki tud.

Na és olyan is szokott lenni pl mikor autista gyerekek mellé keresnek vigyázókat akkor az alapítvány pénzből adnak nekik "zsebpénzt" (szállás, étel mellett) ami néha akár a minimálbért is eléri.

De vannak az államilag támogatottak is, ezek értelem szerűen állam is finanszíroz meg még adományok.

A szociális munkásokat gondolom az ilyen állami intézmények fizetik, de azt konkrétan nem tudom hogy a máltai az teljesen önkéntes vagy állami is.

Teljesen önkéntes alatt azt értem hogy alapítványból fenntartott.

2012. dec. 1. 16:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Ja meg pályázatokból lehet pénz.

De amiről te írsz pl óvónők, hajléktalan gondozók ők szerintem kapnak rendes fizetést, hisz ott dolgoznak de a részleteket nem tudom, hogy most állam támogatja vagy alapítványi pénzekből élnek.

2012. dec. 1. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!