Minden országban túlbonyolítják a hivatalos szövegeket?
Figyelt kérdés
pl.egy-két adónem után akartam nézni,de hiába olvastam el 3szor a több oldalas semmit,nem volt egyszerű felfognom.
miért csűrik-csavarják a hivatalos dolgok megfogalmazásának?
2012. szept. 18. 12:47
1/2 anonim válasza:
Nem.. Magyarország ilyen szempontból nagyon bürökratikus. Maguk a törvények is otthon nagyon nehezen érthetőek és minden hivatalos dolgot 5x át kell olvasni, ha megakarod érteni. Én Finnországban élek, itt jóval egyszerűbb minden még ha nem is beszéled anyanyelven a finnt akkor is könnyebben meg lehet érteni, mint a magyar hivatalos dolgokat. Ráadásul ami Magyarországon nagyon hiányos a bizonyos egyszerűsített magyar nyelv használta (mint angolban a basic english). Pl. hivatalos oldalakat külföldön lefordítják egyszerűbb nyelvre is, hogy mindenki megértse a szöveget. Erre igenis szükség van és nem azért, mert az emberek hülyék, hanem, mert nem várhatják el, hogy mindenhez úgyanúgy értsen az ember, mint egy szakmabeli. Ráadásul egy országban kb. 30 % képtelen megérteni teljes mértékben az írott szöveget (betegség, fogyatékosság, más anyanyelv, idős kor stb. miatt). Otthon ez ciki, pedig nem az nem véletlenül lett írtó népszerű a For Dummies könyvek(angol egyszerűsített nyelven írt könyvek különböző témákban), aminek a címe kicsit megtévesztő, de tény az emberek többsége szeretné érthetően gyorsan megérteni a dolgokat. Otthon is lenne rá igény, de valamiért nem foglalkozik senki vele.
2/2 anonim válasza:
Nem! Ami otthon 10 oldalba írnak le, azt itt 3 mondatban! Az egyéni vállalkozás adózásáról pédául 4 mondatban össze tudom foglalni és ők fél oldalban írják le érthetően mit kell fizetni, pofon egyszerű... otthon 25 oldalban és nem értem meg, meg minek is, másnapra már lehet nem is úgy lesz, meg szerencse, ha egyáltalán adnak füzetet mit kell fizetni, minek a százalékának a százaléka amiből gyököt vonunk majd megszorozzuk 500-al majd kivonunk 5-öt és hozzá adunk 6-ot.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!