A személyim lejárt ápr.15-én. Befizettem még a lejárat előtt a csekket, csak nem tudtam elmenni. Fogok büntetést kapni?
Vidéken lakom.Pesten dolgozom.
A személyigazolványom lejárt április 15.-én.Előtte befizettem az 1500 Ft-ot.Majd elmentem Pesten Központi okmányirodába,(délután)ahol elzavartak..mondván..csekkes befizetés CSAK reggel van.De befizethetem most kártyával(mégegyszer).Mondtam,hogy hülye leszek mégegyszer befizetni.A lényeg,több okmányirodába voltam,ahol délutánonként leráztak.Újfelvételis voltam a munkahelyen nem engedtek el reggel.Délután sajnos sehogy nem ment az ügyintézés.Milyen büntetésre számíthatok,hogy most fogom megcsináltatni?(rosszindulatú megjegyzéseket ne)
"Kit állíthat elő a rendőr?
A rendőr a hatóság vagy az illetékes szerv elé állíthatja azt,
a) aki a rendőr felszólítására nem tudja magát hitelt érdemlően igazolni, vagy az igazolást megtagadja;
[...]
Meddig tarthat az előállítás?
Az előállítással a személyes szabadság csak a szükséges ideig, de legfeljebb 8 órán át korlátozható. Amennyiben az előállítás célja még nem valósult meg, indokolt esetben ezt az időtartamot a rendőri szerv vezetője egy alkalommal 4 órával meghosszabbíthatja. Az előállítás időtartamát a rendőri intézkedés kezdetétől kell számítani."
Nincs büntetés így sem. Viszont a lejárt igazolvánnyal nem tudod magad igazolni, így a születési anyakönyvi kivonatra lesz szükség a többi igazolvány hiányában.
Ha lenne is büntetés, akkor már úgysem tudnád kikerülni, mert érvényes igazolványra szükség van, amit a büntetés befizetésééig nem kapnál meg. Ördögi kör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!