Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A személyim lejárt ápr.15-én....

A személyim lejárt ápr.15-én. Befizettem még a lejárat előtt a csekket, csak nem tudtam elmenni. Fogok büntetést kapni?

Figyelt kérdés

Vidéken lakom.Pesten dolgozom.

A személyigazolványom lejárt április 15.-én.Előtte befizettem az 1500 Ft-ot.Majd elmentem Pesten Központi okmányirodába,(délután)ahol elzavartak..mondván..csekkes befizetés CSAK reggel van.De befizethetem most kártyával(mégegyszer).Mondtam,hogy hülye leszek mégegyszer befizetni.A lényeg,több okmányirodába voltam,ahol délutánonként leráztak.Újfelvételis voltam a munkahelyen nem engedtek el reggel.Délután sajnos sehogy nem ment az ügyintézés.Milyen büntetésre számíthatok,hogy most fogom megcsináltatni?(rosszindulatú megjegyzéseket ne)

2012. szept. 18. 12:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Nincs büntetés. Annyi hátrányod lehet, hogy a lejárt személyit nem biztos hogy elfogadják, ilyenkor mással kell igazolnod magad (útlevél, jogsi).
2012. szept. 18. 12:45
 2/5 A kérdező kommentje:
és,ha azok sincsenek?:/
2012. szept. 18. 12:56
 3/5 anonim ***** válasza:

"Kit állíthat elő a rendőr?

A rendőr a hatóság vagy az illetékes szerv elé állíthatja azt,

a) aki a rendőr felszólítására nem tudja magát hitelt érdemlően igazolni, vagy az igazolást megtagadja;

[...]

Meddig tarthat az előállítás?

Az előállítással a személyes szabadság csak a szükséges ideig, de legfeljebb 8 órán át korlátozható. Amennyiben az előállítás célja még nem valósult meg, indokolt esetben ezt az időtartamot a rendőri szerv vezetője egy alkalommal 4 órával meghosszabbíthatja. Az előállítás időtartamát a rendőri intézkedés kezdetétől kell számítani."

2012. szept. 18. 13:09
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem arra voltam kíváncsi,hogy mi van akkor,ha igazoltatnak.Hanem,ha bemegyek megcsináltatni a személyit,és látják,hogy 5 hónapja nincs semmi papírom,félek,hogy azt mondják,hogy fizess be egy összeget(ami nem kevés)Manapság már mindenért büntetnek.Tehát arra gondolok,hogy eddig elhúzódott ez az egész procedúra.
2012. szept. 18. 13:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Nincs büntetés így sem. Viszont a lejárt igazolvánnyal nem tudod magad igazolni, így a születési anyakönyvi kivonatra lesz szükség a többi igazolvány hiányában.

Ha lenne is büntetés, akkor már úgysem tudnád kikerülni, mert érvényes igazolványra szükség van, amit a büntetés befizetésééig nem kapnál meg. Ördögi kör.

2012. szept. 18. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!