Magyarországon van olyan bogár, ami erősen emlékeztet egy kolibrire? Esetleg van őshonos kolibri fajunk?
Figyelt kérdés
Ma kimentem az udvarra, ahol vannak nekünk valami tölcsér virágú növényeink és ott gyűjtögette a cuccost valami. Közelebbről megnézve nagyon durván kolibri kinézete volt, de tudtommal ezek a madarak csak sokkal melegebb éghajlatokon élnek. Először azt hittem, hogy csak képzelődöm, de öcsém mondta, hogy ő is látta már. Szerintetek mi lehetett?2012. szept. 16. 09:53
1/5 anonim válasza:
Van ilyen de nem tudom mi a neve, én is láttam. :-)
De én a rovarok törzsébe sorolnám :-)
A kolibri melegebb éghajlaton él de ez s rovar úgy tűnik itt is megél. Gondolom őshonos is lehet.
2/5 anonim válasza:
Van, de nem bogár, hanem a lepkék közé tartozik, pontosabban valamilyen szender. Ha kb 2-3 cm-es, akkor a legvalószinübb, hogy kacsafarkú szender.
3/5 anonim válasza:
4/5 A kérdező kommentje:
igen-igen! őt láttam :D köszönöm a gyors válaszokat. ma is okosabb lettem :D
2012. szept. 16. 11:21
5/5 anonim válasza:
Idén rengeteg szender van. Eddig én sem láttam, talán csak gyerekkoromban elvétve. Idén viszont már többször is. A melegebb éghajlaton elterjedt a faj, Pécs vonalától délre. Gyanítom, hogy a nagy hőség, szárazság miatt húzódott északabbra, ill. szaporodott el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!