Szerintetek megéri áttelepülni Romániából->Magyarországra?
17/fiú vagyok.
Erdélyben lakunk, és családostól gondoltuk hogy átköltözünk.
Veszprém megyére gondoltunk, mert ott vannak a rokonjaink és mert ott meg is tetszett nekünk.
Kb 5- 5.5 millió forintért vehetünk házat.
Egy 2szobás, konyhás, fürdőszobás házra gondoltunk, kicsi udvar vagy kert legyen...és legyen egy jobb kinézete a háznak. Ennyi a lényeg.
Az se baj ha kis faluba van mert a lényeg, hogy közel legyünk a rokonokhoz.
Szerintetek ennyiért talállunk családi házat?
Meg annyit mondanék még, hogy itt apukám kb 100-120ezret keres, csak ő dolgozik.
Ott mennyit kereshetne egy jobb munkahelyen kb?
Mennyi a megélhetőség arrafele ?
Szóval megéri átköltözni?
Milyen mobilhálózatra érdemes menni? nekem azt mondták, hogy a telenor a legjobb, mert feltöltő kártyásak lennénk.
Mennyi idő kellene, hogy megkapjuk a magyar állampolgárságot, úgy hogy előtte megcsinállnánk a kettős állampolgárságot is?
mert ha meglessz a kettős akkor aztán csak a magyar kell, le akarunk mondani a románról.
Meg kicsit attól félek én, hogy befogadnának-e minket...:/.
Külömben visszamenőleg 80-100évig az őseink tiszta magyarok, és mi is teljesen magyarok vagyunk. Magyar suliba járok, magyarul beszéllünk minden.
Körül belül ennyit szerettem volna mondani/kérdezni, köszönöm előre is !
én nagyváradon nem 1x voltam azaz oradean, és aradra járok mindennap suliba:) aradtól 25kmre lakom:)
és csak 2 kérdésem lenne ha nem tartod tolakodónak?
nemed/korod? és hát mondtad hogy szereted a cigányokat, és a cigányzenét, ebből kicsit azt szedtem ki hogy esetleg te is roma vagy...igaz esetleg?..most ne vedd sértésnek csak megkérdeztem.
Még mindig nem válaszoltál 1 kérdésemre :)
Igaz hogy jó hely románia, de akkor is Mo.-tól messze áll...
Külömbenmeg nem is olyan nehéz a román nyelv.
Poate ca tie e mai greu sa invati limba noastra :).
limba noastra -mi nyelvünk
poate- lehet, talán (?) ebben nem vagyok biztos
greu- kemény, nehéz
Tehát: én tanulok franciául, és sokmindent ki tudok venni a szövegből :) nagyon hasonlít a két nyelv.
Gondolom, de nem vagyok benne biztos, hogy most ezt mondtad: Talán neked nehéz megtanulni a nyelvünket. Javíts ki, ha hülyeséget írok :)
lényegében ezt irtam igen:)
Látom könnyen megtanulod a románt.
Sok sikert is hozzá!
De azért elárulnád a nemed meg a korod?
22 éves vagyok, lány. Kata :)
Nem a románt tanulom könnyen, hanem hasonlít a franciára és a francia segítségével megértem :)
És neked mi a neved? Amúgy te melyik faluban laksz? Tudod hol van Vladimirescu? Az negyon jó hely :)
Jah, értem.
Az én nevem Pali, és városban lakom, aradtól 25km-re van Pécska :). És te hol laksz?
Igen,tudom hogy hol van a vladimirescu.
Én Nagyváradon (Románia, Bihor megye) és Kétegyházán (Magyarország, Békés megye)
És nem tudod, van Vladimirescunak magyar neve? Láttad ott azt a sok új villát?
Nemtudom hogy van-e magyar neve. Szerintem van, viszont én nem tudom. De ha akarod utánna nézek szivesen:)
Amúgy meg igen láttam őket.
Viszont lenne egy ötletem, de lehet hülyeségnek tartod. De azért én elmondanám :) : ha legközelebb aradon jársz, szólhatnál, és találkozhatnánk :D Mondjuk nincs ennek különösebb oka, csakúgy :D Mit szólsz hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!