Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek megéri áttelepülni...

Szerintetek megéri áttelepülni Romániából->Magyarországra?

Figyelt kérdés

17/fiú vagyok.

Erdélyben lakunk, és családostól gondoltuk hogy átköltözünk.

Veszprém megyére gondoltunk, mert ott vannak a rokonjaink és mert ott meg is tetszett nekünk.

Kb 5- 5.5 millió forintért vehetünk házat.

Egy 2szobás, konyhás, fürdőszobás házra gondoltunk, kicsi udvar vagy kert legyen...és legyen egy jobb kinézete a háznak. Ennyi a lényeg.

Az se baj ha kis faluba van mert a lényeg, hogy közel legyünk a rokonokhoz.

Szerintetek ennyiért talállunk családi házat?

Meg annyit mondanék még, hogy itt apukám kb 100-120ezret keres, csak ő dolgozik.

Ott mennyit kereshetne egy jobb munkahelyen kb?

Mennyi a megélhetőség arrafele ?

Szóval megéri átköltözni?

Milyen mobilhálózatra érdemes menni? nekem azt mondták, hogy a telenor a legjobb, mert feltöltő kártyásak lennénk.

Mennyi idő kellene, hogy megkapjuk a magyar állampolgárságot, úgy hogy előtte megcsinállnánk a kettős állampolgárságot is?

mert ha meglessz a kettős akkor aztán csak a magyar kell, le akarunk mondani a románról.

Meg kicsit attól félek én, hogy befogadnának-e minket...:/.

Külömben visszamenőleg 80-100évig az őseink tiszta magyarok, és mi is teljesen magyarok vagyunk. Magyar suliba járok, magyarul beszéllünk minden.

Körül belül ennyit szerettem volna mondani/kérdezni, köszönöm előre is !

2012. szept. 14. 16:23
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

én nagyváradon nem 1x voltam azaz oradean, és aradra járok mindennap suliba:) aradtól 25kmre lakom:)

és csak 2 kérdésem lenne ha nem tartod tolakodónak?

nemed/korod? és hát mondtad hogy szereted a cigányokat, és a cigányzenét, ebből kicsit azt szedtem ki hogy esetleg te is roma vagy...igaz esetleg?..most ne vedd sértésnek csak megkérdeztem.

2012. szept. 17. 23:07
 12/20 anonim ***** válasza:
Igen cigány vagyok. :) Nem tolakodó. De csak félig, mert anyu cigány, apu nem. Amúgy szép hely Nagyvárad/Oradea (kinek hogy tetszik):) Nagyon szép a Körös-part. Szép a pláza, és nagyon tetszenek az új villamosok. Nagyon megszerettem Romániát. :) A nyelv is tetszik, csak rettentő nehéz.
2012. szept. 18. 20:28
 13/20 A kérdező kommentje:

Még mindig nem válaszoltál 1 kérdésemre :)

Igaz hogy jó hely románia, de akkor is Mo.-tól messze áll...

Külömbenmeg nem is olyan nehéz a román nyelv.

Poate ca tie e mai greu sa invati limba noastra :).

2012. szept. 18. 22:58
 14/20 anonim ***** válasza:

limba noastra -mi nyelvünk

poate- lehet, talán (?) ebben nem vagyok biztos

greu- kemény, nehéz

Tehát: én tanulok franciául, és sokmindent ki tudok venni a szövegből :) nagyon hasonlít a két nyelv.

Gondolom, de nem vagyok benne biztos, hogy most ezt mondtad: Talán neked nehéz megtanulni a nyelvünket. Javíts ki, ha hülyeséget írok :)

2012. szept. 19. 19:13
 15/20 A kérdező kommentje:

lényegében ezt irtam igen:)

Látom könnyen megtanulod a románt.

Sok sikert is hozzá!

De azért elárulnád a nemed meg a korod?

2012. szept. 20. 16:25
 16/20 anonim ***** válasza:

22 éves vagyok, lány. Kata :)

Nem a románt tanulom könnyen, hanem hasonlít a franciára és a francia segítségével megértem :)

És neked mi a neved? Amúgy te melyik faluban laksz? Tudod hol van Vladimirescu? Az negyon jó hely :)

2012. szept. 20. 16:34
 17/20 A kérdező kommentje:

Jah, értem.

Az én nevem Pali, és városban lakom, aradtól 25km-re van Pécska :). És te hol laksz?

Igen,tudom hogy hol van a vladimirescu.

2012. szept. 20. 18:15
 18/20 anonim ***** válasza:

Én Nagyváradon (Románia, Bihor megye) és Kétegyházán (Magyarország, Békés megye)

És nem tudod, van Vladimirescunak magyar neve? Láttad ott azt a sok új villát?

2012. szept. 20. 18:59
 19/20 A kérdező kommentje:

Nemtudom hogy van-e magyar neve. Szerintem van, viszont én nem tudom. De ha akarod utánna nézek szivesen:)

Amúgy meg igen láttam őket.

Viszont lenne egy ötletem, de lehet hülyeségnek tartod. De azért én elmondanám :) : ha legközelebb aradon jársz, szólhatnál, és találkozhatnánk :D Mondjuk nincs ennek különösebb oka, csakúgy :D Mit szólsz hozzá?

2012. szept. 20. 22:16
 20/20 A kérdező kommentje:
ááááh nem is tudom minek kérdeztem meg :D biztos hülyeségnek tartod....meg h én minek akarom....meg stb...:/
2012. szept. 20. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!