Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Érhet-e bármi kár, ha megadom...

Tamás42 kérdése:

Érhet-e bármi kár, ha megadom egy külföldi embernek a bankszámlaszámomat?

Figyelt kérdés

Venni akar tőlem valamit. Ő a PayPal-t javasolta, de hosszas utánajárás után kibökte a bank, hogy az én kártyámmal az nem lehetséges. Szóval vagy megadom a számot, vagy ugrott a tranzakció.

Ha megadom a számot, akkor a nevemet is meg kell adni?

Előre is köszönöm a segítséget!

2012. szept. 13. 00:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy a nevedet is tudni fogja, de kár nemigen érhet.

Csak így utalhat, ez belföldön is megszokott.

Akkor érhet kár, ha nem küldöd el, vagy nem olyan állapotban, ahogy feltüntetted, mert ezért perelhet.

2012. szept. 13. 00:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja és ne küldd el, amíg nem utal.
2012. szept. 13. 00:50
 3/6 A kérdező kommentje:

Huhh köszi, ez megnyugtató :)

Igazából én nagyon nem értek ezekhez a banki dolgokhoz...

Én maximum olyantól tartok, hogy valahogy fel lehet törni a számlám és nem lennék boldog, ha leemelnék róla a pénzem:)

2012. szept. 13. 00:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyébként ilyen egy utalás: Az eladó megadja a nevét, bankszámlaszámát és erre küldi a pénzt az ugyanilyen bankban a vevő, vagy bemegy a postára és(Magyarországon legalábbis) kitölt egy rózsaszín csekket az eladó címére és befizeti a megadott összeget+a csekk, szállítás,(kivéve, ha az eladó állja) egyebek árát.
2012. szept. 13. 01:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Vagy bemegy egy random bankba és pluszköltséggel(kezelési költség) elküldi a számlaszámra.(ahogy az előzőt)

A Takarékszövetkezeteknél, ha jól tudom nem számítanak fel kezelési költségeket, de ott bonyolultabb lehet az utalás bizonyos esetekben.

2012. szept. 13. 01:06
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen, így világos :)

Csak nálam éppen ez a baj, hogy én még a csekkek világában nőttem fel és kicsit tartok ezektől a banki tranzakcióktól... Illetve az adatvédelemtől... Annyi rosszat hallani manapság, tartok tőle, hogy hozzá tudnak férni a számlámhoz, de ha jól értem, akkor nyugodjak meg, nem lesz ilyen... :)

2012. szept. 13. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!