Jogosult vagyok szociális segélyre? És ha igen akkor hova kell mennem kérelmezni?
Figyelt kérdés
Jelenleg regisztrált munkanélküli vagyok, munkanélküli járadékot már nem kapok. Folyamatosan keresek munkát, de sajnos egyenlőre nincs semmi konkrét. Így az érdekelne jogosult vagyok-e szociális járulékra ami 22.000 pár száz forint ha jól tudom. A másik problémám ezzel kapcsolatban még az lenne, hogy ha jogosult vagyok akkor hova kell mennem? Ugyanis van egy állandó lakcímem és van egy tartózkodási helyem. Melyik város önkormányzatánál kellene kérelmeznem?2012. szept. 12. 14:17
1/4 anonim válasza:
Nekem a tartózkodási helyem szerint fizették annak idején a szociális segélyt, amikor kaptam. Itt majd kitöltenek vagy mint nálunk, te kitöltesz egy igénylő papírt és majd elbírálják, hogy kaphatsz-e.
Befolyásolhatja a jogosultságot, hogy mióta vagy regisztrált munkanélküli, mennyi a háztartásban az 1 főre jutó jövedelem, milyen ingatlanok, ingóságok vannak a neveden, ha vannak.
De ha bemégy az önkormányzathoz, ahol a tartózkodási helyed van, ott pontosan tudnak válaszolni majd a kérdéseidre.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget
2012. szept. 12. 14:36
3/4 anonim válasza:
Ha legalább 1 éve vagy munkanélküli,és együtt működtél velük,illetve ha vállalod a közmunkát,akkor lehetsz rá jogosult.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2012. szept. 13. 09:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!