Van egy másfél éves mopszom. Megszeretném neki tanítani a pacsi adás. Tudtok nekem segíteni?
Az enyém már néha magától is ad, igazi pacsibajnok az édesem, fekve ülve állva, akárhogy ad. Hátha Neked is sikerül. Én csettintésre kérem tőle, és akár a feje fölé is elnyúl egy pacsiért. :D
Fogsz akármilyen jutalomfalatkát, és minél apróbbra összetöröd, hogy sokat tudj neki adni. Leülteted magad elé, mondod a vezényszót, és tartod a kezed. Megmutatod, mi az, amire figyelnie kell. Aztán megmutatod neki, mit vársz el tőle; konkrétan megfogod a pici mancsát, és megmutatod neki a mozdulatsort. Nyugodtan rázz kezet vele, majd add a jutalomfalatot. Aztán megint csak a vezényszó és a kezed tartsd. Ha nem adja magától, megint megfogod, és eljátszod, jutalomfalat. És ezt addig, amíg rá nem jön, mit kéne tennie a kajáért. Mindig egyre húzd el az időt amikor nem te csináltatod vele, amikor csak tartod a kezed, mondd ki akár 2x-3x a vezényszót. Én valahogy így csináltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!