Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Naponta hányszor, és hány...

Naponta hányszor, és hány kilót emeljek?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, és kicsit akarok edzeni bicepszre meg mellizomra.

Hány kilóval kezdjem, és naponta hányat belőle?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. szept. 9. 12:47
 1/4 nagylzs ***** válasza:

Gyors válasz: a súlyok mérete és az ismétlésszám megválasztása függ az edzéstechnikától. Az edzéstechnika pedig függ a tapasztalatodtól és a genetikádtól is (amiről semmit nem írtál).

Hosszabb válasz: mi alapján döntöttél úgy, hogy te mellre és bicepszre akarsz edzeni? A széles hát és a nagy váll is jól néz ki... Ha jól akarod csinálni a testépítést, akkor jobb ha utána olvasol egy kicsit. Rengeteg jó könyvet lehet kapni a témában. Ha nincs türelmed olvasni és tanulni, akkor készülj föl rá hogy az edzésed és az izmaid is olyanok lesznek mint a tudásod a témában.

Amúgy: nem érdemes csak két izomra edzeni, mert egyrészt az nem elég nagy terhelés (és emiatt nem nőnek annyira mint szeretnéd). Másrészt meg ettől aránytalan lesz az alakod, és talán még rosszabbul fogsz kinézni mint most.

Az ilyen kérdéseket a legjobb egy szakértői fórumon föltenni. Külön ajánlom a body.builder.hu oldalt. Ha oda beregisztrálsz, és fölteszed a kérdést a megfelelő fórumon, akkor biztos lehetsz benne hogy útba igazítanak. Kérdezz rá a "sárga kapszulára", ha azt elolvasod (nem nagyon hosszú) akkor már tudni fogod az összes alapot ami szükséges. Ha azt már elolvastad, akkor tegyél föl kérdéseket arról, ami még nem világos.

2012. szept. 9. 13:16
 2/4 Gysmo válasza:
Szerintem ha edzel akkor eddzél mindenre. Ha vastagabb kart akarsz akkor pláne, ugyanis nem csak bicepszből áll a felkar, hanem tricepszből is, ráadásul az utóbbi a nagyobb izom, tehát nagyobb része van a kar vastagságában. Hogy hány kilóval kell neked edzeni, azt te érzed, de eleinte ne terheld túl magad, mert ízületi gondjaid lesznek. Szépen fokozatosan ess neki a súlyoknak. Most kezdésnek olyan súlyt válassz, amivel még biztonságosan és SZABÁLYOSAN tudod kivitelezni a gyakorlatot. Csinálj 4x12-15 ismétléseket. Ha ennyit nem bírsz, akkor kisebb súly kell. Még nem kell, hogy bedurranjanak az izmaid, most az a fontos, hogy ráérezz magára a mozgásra.
2012. szept. 9. 13:21
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Van benne valami amit írtok, ezért én is jobbnak látom, hogy az egész felsőtestet eddzem kivéve a hasat. :)

171 cm magas vagyok, kb 53 kg.

Nem vagyok túl sovány, de azért kicsit szeretném kordába tartani az alakomat, naponta mozgok eleget.

2012. szept. 9. 14:12
 4/4 Gysmo válasza:
Ha lúd legyen kövér, adj annak a hasnak is! ;)
2012. szept. 9. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!