Hogyan, milyen beállításokat alkalmazzak, hogy éles képeket kapjak? (Sony Alpha DSLR)
Leginkább állatokat (főként kutyákat) fotózok, hobbyból.
Kérdésem, hogy ti milyen beállításokat alkalmaznátok, hogy szép, éles képet kapjatok? S módban szoktam fotózni. Egyéb beállításokkal még csak kísérletezem. Sikerült már majdnem jó képet készítenem, de például a hosszú fülű spánielemnél, ha sikerül, akkor is pl a feje, teste éles lesz, de a fülei, lába már bemozdul. És azzal van még gondom, hogy ha Folyamatos AF-re állítom, mire végre ráfókuszál, már rég lekéstem a pillanatot. Az AF mezőt kéne másra állítani vagy a mérésmódot..?
Mozgásban lévő kutyákat szeretnék fotózni, de még csak kezdő vagyok, ezért kellenének tanácsok. 18-55ös alap-obim és 70-300 1:4-5.6 tele-macro (1:2) obim van.
Belinkelek néhány képet, amikhez hasonlót szeretnék készíteni:
Előre is köszi szépen a segítséget!
Minél rövidebb záriődt használj, mondjuk 1/2000s már elég lehet ahhoz, hogy így kimerevítsd a pillanatot. Az AF sebességével sajnos nem sokat tudsz kezdeni, próbálj valami más tereptárgyra pl: egy fára élességet állítani és amikor a kutya azzal a valamivel egy síkba ér akkor exponálj. :)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!