Fénysebesség kérdése:
A vakok "látják" a feketeséget?
Figyelt kérdés
Az agy csak felfog valamit akkor is, ha nem jön be inger, nem?2012. szept. 5. 16:08
1/3 chrishu válasza:
Bocs, hogy ideírok de engem is érdekel
2/3 anonim válasza:
Én nem értek hozzá, de van egy elképzelésem, hozzáértők majd kijavítanak,ha nincs így. Ugye azért látunk valamit a külvilágból, mert a Nap fénye eljut a Földre és egyéb világítóeszközök beviláűgítják a teret, a tárgyakat. Nos aki vak annak a szemémel van gondja,valami probléma van a szemében,ami miatt a beáramló fény nem jut el az agyig. Ha egy tök sötét szobában vagy és semmi fényforrás nincs,ergo minden fekete,akkor lényegében fekete színt látsz, de ez nem úgy szín,mint a zöld,kék,lila,hanem a fény hiánya. Tehát a fény hiánya miatt csak a fekete semmit látod. Ugyanez van szerintem a vakoknál.
3/3 A kérdező kommentje:
Van benne valami. De lehet, hogy ha pl. vakon születtek, rá se jönnek, mi az, hogy fekete. Mert csak azt látják.
2012. szept. 6. 11:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!