Miből gondolják egyesek, hogy nem az ember műve az állandó 35 fok hőség?
Én már annyira utálom ezt.....szerintem nem is lesz tél...
Vagy időjárás kisérletek folynak,és ezzel csinálják tudatosan a fertő időt,vagy csak globális felmelegedés van,amiről megint csak mi emberek tehetünk.De nem kell a duma,hogy ez a véletlen műve,meg,hogy nyáron ilyen az idő.Magyarországon 1-2 szer van ilyen idő nyáron,ez a mocsok meg 10 edjére tér vissza tartósan ebben az évben.GYŰŰŰŰLÖLÖM!!!!
> Miből gondolják egyesek, hogy nem az ember műve az állandó 35 fok hőség?
Abból, hogy a Föld, sőt az emberiség történetében voltak ennél melegebb időszakok is. Persze a felmelegedés sebességét sem lehet figyelmen kívül hagyni. Ami viszont fontos lehet abból a szempontból, hogy mennyire tud az élővilág alkalmazkodni.
Ha kell a duma, ha nem nyáron meleg van. Ez egy ilyen évszak. 25 éve is voltak gatyarohasztó melegek. De valahogy mintha egyenletesebb lett volna a dolog. Legalábbis én nem emlékszem gyerekkoromban, hogy egyik héten 40 fok lett volna, a következő héten meg 15.
Itt Magyarországon a globális felmelegedést nem valószínű, hogy felmelegedésként észlelhetnéd. Elsőként az időjárás szélsőségessé válását lehet megfigyelni. Európa időjárása amúgy jóval hidegebb lenne, de a Golf áramlat kellemesen fűti a kontinenst. (Magyarország Kanada déli részével van egy vonalban.) A felmelegedés miatt több édesvíz kerül a megolvadt sarki jégből a tengerbe, ami a Golf áramlat teljesítményét fogja csökkenteni. A felmelegedés tehát nálunk itt Európában lehűlésként fog jelentkezni.
Mióta jegyzik a nyár hőmérsékletét? 2-300 éve.
Mi mindenből tudjuk, hogy régen is voltak időjárási szélsőségek? Évgyűrűkből, ősmaradványokból, kőzetek összetételéből, izotóparányukból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!