Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért állítják, hogy akarattal...

Miért állítják, hogy akarattal mindent el lehet érni?

Figyelt kérdés
Ha én valakivel járni szeretnék, de ő nem, és én akarom, akkor biztos, hogy nem lesz belőle semmi. Akkor mi értelme az akaratnak? Avval csak csökken az esélyem.
2012. szept. 2. 13:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Rossz a nézőpontod.
2012. szept. 2. 14:26
 2/4 anonim ***** válasza:

A külső körülményeket (a példádban a másik fél) nem tudod befolyásolni. De ez az esetek többségében kisebb részben van jelen egy cél elérésében, mint az ember saját akarata és tettei.

Szóval akarattal és ennek megfelelő tettekkel az ember elérheti azt, amit akar.

2012. szept. 2. 15:35
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, de sok olyan tényező van, ami befolyásolja a végeredményt. Pl. ha időbe kell valahová odaérni, akkor az úton baleset, dugó, műszaki hiba, stb. előfordulhat, amit nem lehet kiszámítani, akármennyire szeretnénk odaérni időben. Nekem pl. volt olyan gondom már, hogy valahová oda kellett érnem időbe, de nem tudtam soha, mert nem tudtam elindulni elöbb, mert nem tehettem meg.
2012. szept. 2. 18:09
 4/4 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

Persze, hogy van sok olyan tényező, amit nem tudsz befolyásolni. De az én meglátásom szerint ezek kisebb arányban vannak jelen egy cél elérésében, mint te saját magad. Főleg, ha a hosszútávú célokra gondolunk.

2012. szept. 2. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!