Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Sony Ericsson Xperia Mini Pro...

Sony Ericsson Xperia Mini Pro vagy Iphone 4? (Lent)

Figyelt kérdés

Igen, tudom, hogy totál különböző kategória, de én úgy kérdezem, hogy ha ti dönthetnétek a kettő közül, akkor melyiket választanátok.

(Fent nem az X10-es Xperia telefonokra gondoltam, hanem az újabbakra.)

2012. aug. 31. 20:08
 1/7 anonim ***** válasza:

iPhone (nem Iphone) 4, de ha tudsz, akkor 4S.

Nyomkodtam egy-két telefont, de összességében(!) semelyik nem annyira gördülékeny, nem rendelkezik akkora Store-al, mint az iOS.

2012. aug. 31. 20:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Csak ezek közül lehet választani?

Az a baj, hogy az iPhone jó telefon, érzed, hogy össze van rakva rendesen, mivel üveg és fém borítása van, nem nyegereg, recseg stb. viszont ennek az a hátulütője, hogy ha leejted, akkor széttörik, nem kicsit, nagyon.Szoftver részről is vannak előnyök és hátrányok. Előnye a híresen "smooth" görgetés/lapozás stb.Jó rendszer, mert gyors, nehéz megakasztani, nem, vagy csak nagyon kevésszer fagy be.További előny Store is, kizárólag ellenőrzött appok vannak rajta, rendkívül sol program/játék/film/zene/könyv van benne, mint a google playen, és a programok jól, hibátlanul meg vannak írva, nem fc-znek be, meg nem dobnak hülye úzeneteket és a játékok nagyon igényesek.VISZONT ezt mind meg kell fizetni.A rendszer hátránya továbbá a rendkívül nagy kötöttségek.Gondolok itt arra, hogy egy háttérképcseréhez is JB-elni kell a rendszert, ami ugye garivesztész, rosszabb esetben rendszerhalálhoz vezet.

Pár szó a mini pro-ról.Összességében egy jó telefon, csak nagyon könnyű és gagyi hatást kelt, még így a Bladem után is.Processzora jó, a legjobb hardvert igénylő játékokat nem lehet rajta futtatni (nem negatívumként mondom, árához képest nagyon is jó, csak tájékoztatásként mondom) a kamera is jó minőségű képeket csinál és még LED villanó is van benne.A Blademben ugyanennyiért 3,2-es kamera van vaku nuku.További előny a qwerty bill., mert én az érintős billen sokszor félrenyomok, nem szeretek rajta írni.

Én összességében a mini pro-t vagy ha iPhone-ra lenne pénzem, akkor én egy Meizu MX-et vennék.

IPhonnleban én nem tudnék együttélni a kőtöttségekkel, de ez csak az én véleményem.

2012. aug. 31. 21:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Korrekt válasz volt! :)

Ehhez viszont lenne hozzáfűznivaló:

"VISZONT ezt mind meg kell fizetni.A rendszer hátránya továbbá a rendkívül nagy kötöttségek.Gondolok itt arra, hogy egy háttérképcseréhez is JB-elni kell a rendszert, ami ugye garivesztész, rosszabb esetben rendszerhalálhoz vezet. "

Háttérképcseréhez semmilyen JB nem kell (igaz, már, de nem kell).

Másrészt semmilyen garanciavesztést nem eredményez, hiszen pont az egyik előnye a telefonnak, hogyha szoftveresen téglára vágod, akkor is megy a restore, minden körülmény között, mindenféleképpen, még a leghülyébbeknek is. Tehát senki nem fog tudni a JB-ről... Másrészt nem esznek meg a T-nél miatta, sőt, szólnak is, hogy esetlegesen jó lenne, ha vigyázna erre legközelebb.

Rendszerhalál nem igazán van, ha nincs 200+ package, dolog telepítve. Van 1-2 alapprogram amivel már teljesen "nyitott" lesz úgymond a rendszer, azt csinálsz szabadon, amit akarsz.

Nem sokára eljut odáig az Apple, hogy saját erőből lesz ilyen nyitott. Mindig ezt csinálják. Lassan, de azt halálbiztosan.

Tehát nem igazán van itt "viszont".

2012. aug. 31. 21:38
 4/7 anonim ***** válasza:

... és akkor még pár gondolat, ami hirtelen kimaradt.

Mivel a Cydia figyel a telepített csomagokra, így a rendszerhalál soha nem következhet be, tényleg, soha.

Ha nagyon szarban van a Springboard, ami felel az egész homescreen megjelenítésért, meg egyáltalán, akkor szól külön üzenetben, hogy esetleg újraindíthatod a szifont, és eltávolítja a problémás dolgokat. De még ez is elég ritkán jön csak elő.

Plusz nem, lefagyás soha nincs, vagy ilyesmi. Tudjátok mibe gondoljatok bele, ami érdekes?

Ugye az akkumlátort elég nehéz kibányászni, főleg a 4-esnél régebbieknél. Na, ha lefagyna, akkor ki lenne, aki szétcsavarozná, kiszedne minden belsőséget, megkeresné az akkut, kiszedné majd vissza, és az egész folyamat szintén vissza? Senki, szerintem.

Egy iPhone-ról nem hallottam életemben, ami lefagyott volna, és ilyet kellett volna csinálni.

Még a 4-est is nehéz megakasztani, a 4S-t lehetetlen. Tizedmásodperc alatt csinálja a dolgokat.

Még azt hozzátenném, hogy nem vagyok Apple fan, és semmi hasonló, csak egy mezei felhasználó, aki 3 és kicsivel több mint fél éve csak szifonokat használ. 3GS-el kezdtem, azóta minden volt a kezemben, minden fajta és színben.

2012. aug. 31. 21:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Rendben, akkor elnézésr kérek, hogy hülyeséget írtam.

Viszont annyit hozzátennék, hogy az xpreiának elég trágya kijelzője van és a rendszere, a menük sem tetszenek nekem.Persze attól még bárkinek tetszhet, lehet csak én vagyok ilyen finnyás.A képernyő felbontása viszont tényleg rettentő kicsi.

2012. szept. 1. 10:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Ne viccelj, semmi hülyeség nem volt benne! :D

Végre valaki, aki nem támad egyből.

A kijelzőről pedig a retina jutott eszembe, érdemes egy 4 vagy 4S kijelzőjét összehasonlítani egy 2. vagy 3. szériás iPhone-al, illetve sok más telefonnal is...

Kérdező, hogy állsz a kérdéssel?

2012. szept. 1. 14:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja igen, azt nem mondtam, hogy az iPonenak nagyon jó a felbontása.
2012. szept. 1. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!