Kötelező meghosszabbítani a személyigazolványom ha egyszer a jogosítványommal is tudom azonosítani magam?
Figyelt kérdés
8-án lejár a személyim, meghosszabbítani kész horror, ugyanis időpontot se kapni az okmányirodába "annyian várnak rá". Ugyanakkor a kártyaalapú 'B' kategóriás jogsim tavaly újítottam meg és még 9 évig érvényes, és személyazonosításra is használható a lakcímkártyával együtt használva. Azt tudom, h ha lejár a személyim és utána akarom megújítani, akkor még drágább, mint előtte...de hát köteles vagyok én megújíttatni a fentiek tudatában?2012. aug. 29. 15:21
2/8 anonim válasza:
köteles vagy, mivel az az elsőszámú okmányod.
hidd el hogy egy esetleges büntetés többe kerül.
3/8 A kérdező kommentje:
Szavazni lehet útlevéllel is (mondjuk az sincs :D), vagy érvényes jogosítvánnyal...ez utóbbival akkor nem értem, h miért lehet azonosítani (is) magam...
2012. aug. 29. 18:43
4/8 anonim válasza:
Köteles vagy mindig érvényes személyit magadnál tartani.
Tehát igen.
5/8 anonim válasza:
igen, köteles vagy. Nem tudom, mi akkora horror ebben, én odamentem az okmányirodába, és fél óra múlva már hazafelé tartottam
6/8 A kérdező kommentje:
Utolsó te hol laksz, esetleg ismerősöd van és azért kerültél ilyen hamar sorra? :D Mert én egy negyvenezres településen, de az okmányiroda ezt se képes megfelelően üzemeltetni úgy látszik...
Amúgy sincs szinte sose nálam személyi, max ha autót vezetek. :D
2012. aug. 30. 15:00
7/8 anonim válasza:
budapest 15. kerület, a Pólus Centerben
8/8 anonim válasza:
tudod mit, kérdező? akkor ne hosszabbíttasd meg, akárhányan is mondjuk hogy kötelező. végülis nekünk abból nem lesz semmi hátrányunk, max neked :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!