Vélemény a hangomról? Nagyon hamis?
Tudom, hogy már unalmas, de könyörgöm, mert szeptembertől szeretnék énektanárhoz járni, de ha borzalmas alapból akkor fölösleges vesztegetni a pénzt... :D
Azt tudom, hogy a dallamot képtelen vagyok értelmesen eltalálni, de mennyire hamis?
Nagyon rossz?
köszi, csak mindig azt hallom, hogy: au, de hamis vagy, az egyik sráctól, és kíváncsi lennék tényleg annyira rossz-e...
igen, nincs rendes mikrofonom... :/
Vagy egy jó hírem és egy rossz.
A hangod jelen állapotában kész katasztrófa - ez a rossz hír.
A jó hír az, hogy mindenkit meg lehet tanítani énekelni, téged is! - ez a jó hír.
Nézzük részletesen:
Ha nem találod el a dallamot, az azt jelenti, hogy hamisan énekelsz. Ahhoz, hogy tisztán énekelj, kell zenei hallás, de ez fejleszthető, ha jársz szolfézsra.
A másik, ami kell hozzá, énektechnika, de ez is tanulható, bizonyos szinten mindenki számára. Nem mindenkinek a hangképző szervei alkalmasak arra, hogy profi énekes legyen (van, akinek az arcberendezése nem jó, és emiatt nincs rezonancia, nincs elég hangereje, van, akinek a hangszalagjai nem bírják a nagy terhelést stb.). De meg lehet tanulni szépen, tisztán énekelni, és az éneklésnek nagyon pozitív hatásai vannak, tehát mindenképpen érdemes foglalkozni vele, ha amúgy szeretsz énekelni. Valószínűleg profi nem leszel (persze ennyiből nem igazán lehet ítéletet mondani, főleg ha még fiatal van, mondjuk 15-16 alatt, akkor bármi lehet), de az énektanulás, az éneklés sok örömöt tud adni, a légzésen kereszül javítja az egészségi állapotot, növeli az önbizalmat stb.
Van már énektanárod? Ha nincs, tudok neked ajánlani egy olyan embert priviben, aki amatőröket tanít énekelni, számomra is megdöbbentő hatékonysággal. Ő könnyűzenét tanít, de gondolom, te is arra gondoltál, hiszen az van a felvételeken.
Még egy jó tanács: ne dőlj be a tehetségkutatóknak, ahol azt állítják, hogy xy most áll életében először szinpadon és soha nem látott még énektanárt, és csak a fürdőkádban énekelt. Ez egyszerűen nem igaz, csak a szenzáció kedvéért állítják. Minden egyes hang mögött iszonyatos munka, hosszú évek munkája áll. Vannak tehetséges és kevésbé tehetséges emberek, de senki nem úgy születik, hogy kész énekes.
Ráadásul önmagában a technikai tudás, a jó hang és a tehetség sem elég. Kell hozzá személyiség is, mert ha nem vagy elég magamutogató (hanem inkább befelé forduló), soha nem lehesz profi, viszont énekelhetsz nagyon jól otthon, kórusban, csak a saját örömödre.
Nem könnyű út, de mindenképpen próbáld ki és ne add fel az első nehézségeknél! Sok sikert,
Egy operaénekes
A hangodban van fantázia, egyetértek az előttem szólókkal, fejleszthető és fejlesztésre érdemes is.
Viszont az éneked tényleg hamis. Nem kicsit, hanem határozottan érezhetően. A hamisság ellenére eltűrhető, de tény, hogy nem a megfelelő hangmagasságban találod el a hangokat. De Puzsér hármast adna rá, de ha rosszabb kedvében van, akkor kettest.
Köszönöm. A Puzséros dolog vicces, én személy szerint tisztelem. :D
Akkor mindenképpen keresek egy énektanárt. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!