Potvizsgán mennyit kell elérni a ketteshez?
Figyelt kérdés
50 pontos volt , ma irtam. nem tudok százalékot számítani :S:D 10 pontól szerintetek megvan ? :D volt 7 feladat2012. aug. 24. 02:42
1/5 anonim válasza:
Ha 20%-tól kettes, akkor 10 pont már elegendő. % számítás ebben az esetben: 10/50*100=20%
2/5 anonim válasza:
tanulj meg százalékot számítani!
Ha a százalékra vagy kíváncsi(10 pont esetén):
100%/50=X%/10 ( a / jel az osztás)
szövegesen ez azt jelenti:
100 úgy aránylik az 50hez mint X a 10 hez
Egyenletet átrendezed, tehát beszorzod mindkét oldalt 10el, kijön, hogy X=20%
Tehát ha a pontra vagy kíváncsi(20% esetén):
100 úgy aránylik az 50hez mint 20 az x hez
100/50=20/x
átrendezve:
X=(20*50)/100=10
3/5 anonim válasza:
Utolsó válaszoló! Szerintem feleslegesen írod le ezeket, úgysem érti meg, szerintem a kérdezőnek bőven elég, hogy ha odaírod hogy igen, vagy nem. Ezek a 'bonyolult' számítások szerintem túlmutatnak a képességein.
4/5 anonim válasza:
Nem baj, legalább elmondhatom, hogy megpróbáltam :D
5/5 A kérdező kommentje:
utolsó elötti válaszoló vicces vagy nagyon,rég nem számoltam százalékot és amennyire most kivagyok teljesen lelkileg ezen fogok agyalni mikor ez az oldall ha jól tudom pont erre szolgál hogy tegyük fel kérdéseinket. de mindeeggy :)
2012. aug. 25. 21:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!