Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Menyit kel venni belőlük?

Menyit kel venni belőlük?

Figyelt kérdés
Helló általában amikor a suli előtt kel vásárolni mindig túlzásokba esek, egy 6-dik osztályba járok azt irjátok le hány ceruzát hány nem tudom miket kell venni ,ami alap ,ami kell Előre is köszönöm mindenkinek !!!(A jó válasz zöld kéz a rossz meg piros)

2012. aug. 23. 14:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha ceruzák maradtak tavalyról, azokat is használhatod. Mi mindenből 1-1 csomagot veszünk, bár én nem általánosba járok. Most azt hiszem 2-3 színes tollat vettünk (zöld, piros a javításokhoz), 1 öt darabos ceruza szettet (hb-s grafit), meg 2 darab tollat, amik jól írnak, és azokhoz tollbetétet, ha esetleg kifogyna a tinta. Ja, meg hibajavítót, én rollereset vettem, mert nem szeretek várni, míg szárad a lapon. És még szövegkiemelőt, bár az nem fontos még 6.ban.

Füzetekből meg úgy vettünk, hogy összeírtam a tantárgyakat, mire milyen kell, és mindenhova 2-2 füzetet. Tehát 2 négyzetrácsosat matekra, 2 vonalasat nyelvtanra stb stb. Mondjuk én spirálfüzetet használok, középiskolában már az kell, szóval szerintem ha 3-at veszel minden tantárgyhoz a füzetekből, azzal nem ártasz.

2012. aug. 23. 14:48
 2/4 anonim ***** válasza:

6.-ban mindenből ugyanannyit vegyél kb., mint 5.-ben, mert tantárgyak nem változnak. :)

Azért mégiscsak mondok valamit, hátha hasznos lesz. Ugyebár 6.-ban jóval nehezebb, mint 5.-ben. Milyen nyelvet tanulsz? Heti hány órában? Mert a nyelv az nagyon fontos. Én vennék nyelvre egy gyűrűs mappát, vagy egy sima mappát, amibe lefűzöm a jegyzeteket, fontos lehet később.

Matekra nagy spirálfüzetet vegyél, szerintem egy félévig kitart, úgyhogy 1 évre elég lesz kettő darab. :) Amiből inkább spirálfüzetet (A4) vegyél, mert sokat kell tanulni: nyelv, matek, töri. A többire elég a kisalakú. :)

Rajzra 2 csomag rajzlap, rajzmappa, minimum 12 színes ceruza (Lyra, Faber Castell nagyon jók :), még az ADEL is), de ha kiemelkedő munkát szeretnél, inkább 24-es pakkot vegyetek. Tempera, vízfesték, zsírkréta kell még,ehhez jönnek az ecsetek, üveg, rongy.

Technikára asszem egy ragasztó nem árt, esetleg színes papír, de nem kötelező.

Tollak, hegyező, radír, körző, körzőhegy, vonalzók elengedhetetlenek. Nem árt a grafitceruza sem, matekra (mértan) és rajzra fontosak, leginkább a 2B-s.

Ha darabra kéne mondani:

- 5 db grafitceruza legalább (ebből 3 HB-s, 2 db 2B-s)

- 2-3 kék toll, ha kifogyna, legyen nálad mindig

- 1 piros toll

- 1 zöld toll

- körzőszett (ha van már, nehogy újat vegyél!)

- vonalzó (jobb, ha eltudod hajlítani, mert akkor nem törik el, nem kell újat venni): egyenes 30 cm-es, derékszögű, háromszögű, szögmérő, 15 cm-es vonalzó (ami befér a tolltartódba)

- geometriára egy kistükör

- radírból nem árt 2 db

- hegyező

- színesceruzák (12 vagy 24 db-os)

- szövegkiemelő (sárga legyen, az mindenhez passzol, meg 6.-ban nem kell sokat kiemelni, vagy legyen egyszínű, 1 db elég lesz)

- hibajavító

- órarend (2 db, otthonra, meg a szekrényedbe)

- vignetták

- füzetek (LENT)

- könyvborító + füzetborító + egy ellenőrzőborító

- tempera

- vízfesték

- zsírkréta

- ecsetek

- üveget, rongyot találsz otthon is szerintem :)

- tolltartó

- iskolatáska

Ezek a legfontosabbak. Ha akarod, vehetsz ilyen lapjelölőt, amit kiragasztasz a könyved lapjának az oldalára, és tudod, hol tartasz, vagy könyvjelzőt, stb..

A füzetek:

- NYELV: A4-es spirálfüzet + valami mappa, amibe gyűjtheted a feladatlapokat + szótárfüzet

- MATEK: A4-es spirálfüzet, A5-ös sima füzet mértanra, dolgozatfüzet (A5-ös négyzetrácsos)

- IRODALOM, NYELVTAN: A5-ös vonalas füzet + 1 db dolgozatfüzet, szintén A5-ös vonalas, a két tárgyra együtt, vagyis magyarra

- TÖRI: nagy spirálfüzet

- INFORMATIKA: kisalakú négyzetes füzet

- TERMÉSZETISMERET: kisalakú vonalas

- TECHNIKA, RAJZ: A5-ös sima

- ÉNEK: kottafüzet, mindegy, milyen

Tesire: szokásos, tornacipő, tornaruha, dezodor, hajkefe, hajgumi, melegítő, tornazsák. :)

Azt ajánlom, hogy a tanszerekből jó minőségűt vegyél, de azokból sem a legdrágábbat. Ilyenek: Pigna, Blasetti (megéri rájuk áldozni), Lyra, Faber Castell, ADEL. A boltban próbáld ki a tollak minőségét, hogyan fognak, vékonyan, vastagon, tetszik-e neked, stb. :D

Táskád, ha lesz új, jó márkák: Jansport, Eastpak, Budmil, Herlitz, 7seven, Adidas, Nike, stb....

Remélem, hogy segítettem Neked. :D 14/L

2012. aug. 24. 16:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Azt még elfelejtettem, hogy osztályfőnökire vagy vegyél leckefüzetet, vagy egy sima noteszt, vagy akár kisalakú füzetet, ami neked tetszik. Ja, valakik diáknaptárat használnak, hiszen nemcsak ofira, hanem másra is jó, hasznos. :)

Technikára, rajzra pedig még egy olló is elkelne. :D

2012. aug. 24. 16:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Megint én, még annyit, ha nem akarsz sokat költeni, akkor nézd meg, mid van otthon. Én pl. lassan 5. éve használom ugyanazt a vízfestéket, vagy 3. óta megvannak a zsírkrétáim (8.-ba megyek). Füzeteket sem muszáj márkásat venni, de azért ne TESCO-s legyen, mert hullanak a lapjai (tapasztalat). Favorit pl. tök jó, ha akarod, kivághatsz magazinokból képeket, stb, stb.

Fiú, vagy lány vagy? :)

2012. aug. 24. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!