Miért ilyen ratyi sok ember helyesírása itt a GYK-n? Manapság nincsenek már tollbamondások magyarórán, az érvelések váltották fel azt is talán?
Nem, egész egyszerűen rászoktak a netezésre, meg a fészre. Ott - de úgy az interneten menő rövidíteni, vagánykodni, hogy hát igen, ő nem tart be semmilyen szabályt, úgy és olyan értelmetlenül ír ahogy akar, és ezt kitudja meddig lehetne még sorolni...
A legrosszabb, hogy nem "a GYK-n" rossz a helyesírása az embereknek, hanem mindenhol. Élőben is.
De tudod, a többség fogalmazni sem tud, így mit is várunk el tőlük?... bár ne így lenne.
Azt mondják ma már máshogy tanítanak írni-olvasni.
Mi még szótagolva tanultunk, végigzongorázva mindig a betűkön: ba-be-bá-bé-bi-bí...
A mostani iskolásokkal már csak azt csinálják, hogy leíratják vele, hogy "alma", majd azt lemásolják egy oldalon át, ezzel valahogy rögzülnek a betűk-szavak.
Lehet ez is az oka, hogy egyre szarabbul tanítják és kérik számon ezt. Elég furcsa, hogy mondjuk 5 éve is népszerű volt az internethasználat, de akkor még tudtak normálisan írni, és csak az alulképzett embereknek volt a helyesírása zavaróan rossz. Ma már ha végignézel pár kérdést, akkor egymás alatt is tele van rossz szavakkal a kérdések nagy része. Ez azért is rossz, mert a hülyeséget is eltanulják egymástól az emberek. Hány kérdésnél lehet itt olvasni, hogy nem tudnak ragozni sem, tipikus a "2-őt" (kettő-őt a kettőt helyett) vagy a "3-rom" (három-rom a három helyett)" használata.
Első vagyok. Az érvelés szerintem rendben van, és ezt azért mondom, mert nekem mindig, szinte minden témában/témáról jól megy, de akár veszekedésben, beszélgetésben, bármilyen körülmények között.
Ehhez kell egy élettapasztalat, saját gondolatok, logika is persze, de az csak azért, hogy összefűzze az ember a gondolatait. Ez legyen a legnagyobb gond.
Érvelni sem tudnak többen, mint helyesen nem írni... az érvelés lehet, hogy kicsit könnyítettnek hangozhat, de amikor 2 oldalt kell érvelned saját gondolataidból, ahelyett hogy a már adott mű soraiból, mondataiból idéznél, azért nem kis feladat. Persze nem eget rengető, sőt, de nem feltétlenül könnyebb. Mondom én mindezt 18 évesen, érettségi előtt (jövőre). Meglátjuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!