Ha letettem az esküt (a magyar állampolgárságra), mennyi
idő az útlevelet elkészítetni? Nincs nagyon időm a
személyit megvárni.
A régi útleveled nem jó? Vagy nincs?
2012. aug. 15. 16:55
2/10 A kérdező kommentje:
Most teszem le az esküt vagyis nem is lehet magyar útlevelem....csak most lesz először,személyim van de az is letelepedett és az több idő mint az útlevél ha jól tudom...
Ha eddig nem voltál magyar állampolgár, akkor valami más voltál. Onnan nincs útleveled, vagy személyid, amit tudsz használni?
2012. aug. 15. 17:03
4/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom használni mert nem Uniós a másik állampolgárságom de bocsika ,ne nézz már hülyének ,tettem fel egy egyszerű kérdést ha nem megy a válasz akkor hagyjuk:)
A következő kérdésednél igyekezz majd több részletet megadni előre, és akkor majd mi sem kérdezünk vissza feleslegesen.
2012. aug. 15. 18:27
6/10 A kérdező kommentje:
Kérdésem egyszerű:Mennyi időbe telik egy útlevél elkészítése???Nem más csak ennyi lett volna a válasz:1 hét,2 nap gyorsítottan 5 nap na én ilyenekre számítottam....
Normál eljárásban 30 napon belül kell elkészülnie. (De általában nincs annyi, kb. három hét.)
Lehet úgy is kérni, hogy 1 hét alatt készüljön el (+ 19e ft), három nap alatt (+ 29e ft), egy nap alatt (+ 39e ft).
De ha uniós államba akarsz utazni vagy EGT tagállamba akkor elég a személyi is, amit már megkaptál az eskütételkor, gondolom.
Ha pedig unión kívülre akarsz utazni, akkor pedig útlevél kell, de akkor a nem magyar útleveled is jó.
Amúgy megkérdezhetem, hogy mi a másik állampolgárságod? Csak kíváncsiságból.
2012. aug. 16. 10:27
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi hogy írtál:)és szerb....nem sajnos nem kapom meg a személyit csak az eskütétel után még vagy 2-3 héttel ezért is volt fontos nekem hogy az útlevél mikorra van meg de akkor gyorsítottan fogom csináltatni habár jó sokba kerül ez megtérül ha már kimentem vele dolgozni:)
Utolsó válaszoló vagyok.
De amíg nem kapod meg az állampolgárságról szóló igazolást (eskütétellel együtt) addig útlevelet sem csináltathatsz, mert nem vagy állampolgár addig.
A személyit azt hittem az eskütétel során kapjátok meg.
A személyi amúgy két hét alatt meg van, úgy tudom.
Amúgy hova akarsz menni?
2012. aug. 16. 11:50
10/10 A kérdező kommentje:
Németbe,na igen eskü után lehet meg az útlevél de mivel a személyi még kb:1 hónap mire meg lesz hisz ez Magyarország itt minden halad csak az ügyintézés lassú:(szóval akkor inkább megkérem gyorsítottan az útlevelet és már itt sem vagyok....
Kapcsolódó kérdések: