Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért látnának egyesek szívese...

Miért látnának egyesek szívesen 2-3 atomerőművet Magyarországon?

Figyelt kérdés

Valamelyik kérdésnél azért pontoztak le, mert én ezt ellenezném.

Azért ide teszem fel, mert kicsit tudomány, de nem teljesen, kicsit politika, de nem teljesen, tehát nem tudtam hova...

2012. aug. 14. 19:16
 1/10 anonim válasza:
És miért elleneznéd?
2012. aug. 18. 09:17
 2/10 A kérdező kommentje:
Mert ott hasadóanyag és láncreakció van, és ugyan nagyon kicsi az esélye egy nagy, fél országot érintő balesetnek, de ott van a lehetőség...
2012. aug. 19. 13:53
 3/10 anonim ***** válasza:
Nincs ott a lehetőség. Biztonsági rendszer van, bizonyos földrengést is kibírna (ami Mo.-on nem is szokott lenni). Viszont sok áramot termel, úgyhogy alapjában véve jó dolog.
2012. aug. 20. 11:07
 4/10 A kérdező kommentje:
Japánban se volt ott az esély. 9-es földrengést még simán bírta, a szökőár tett be, de arra is méretezték. Csupán a még soha nem látott, legvadabb rémálmokban se szereplő hatalmas méretű szökőárra nem gondoltak, aminek alig volt esélye. Így is bekövetkezett.
2012. aug. 20. 12:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Itt nem kell szökőártól tartanod.
2012. aug. 21. 12:55
 6/10 A kérdező kommentje:

Földrengéstől, hatalmas, sose látott vízállástól, repülőgép becsapódásától kell.

Meg egyébként is, ne legyen több hasadóanyag Hazánkban.

2012. aug. 21. 13:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Nagy valószínűsége van annak, hogy pont oda zuhan le repülőgép... Kockázat nélkül amúgy sincs nyereség.

Gyanítom, hogy többet árt a visontai hőerőmű, miközben az csak 884 MW-ot állít elő lignitből, míg a paksi atomerőmű 2.000 MW-ot (és nem kell hozzá lignitet égetni).

Paks adja Mo. áramellátásának kb. 40%-át, szóval nagyon ne utáld.

2012. aug. 22. 11:58
 8/10 A kérdező kommentje:

Nem utálom, csak ne legyen belőle több. Nem ellenzem az üzemidő-hosszabbítást se, bár jó lenne, ha még 25 évig azért nem működne.

Visontáról inkább ne is beszéljünk... gyűlölöm a szenes erőműveket.

Amúgy Paks szerintem célpont lehet a terroristáknak, mert egyik legsebezhetőbb ilyen téren. Ráadásul a véletlen belerepülésnek is van annyi esélye, mint a Fuku hatalmas szökőárnak. Megtörtént.

2012. aug. 22. 19:16
 9/10 anonim ***** válasza:
A terroristák kedvéért szerintem nem kell bezárni egy atomerőművet sem... Miattuk senki nem fog több szenet égetni. Meg ha akarnak, akkor úgyis találnak maguknak más célpontot. na mindegy, valószínűleg nem lesz több atomerőmű, bár tőlem elférne.
2012. aug. 23. 10:51
 10/10 A kérdező kommentje:

Csak szerintem hosszútávon NEM MEGOLDÁS, ugyanúgy, ahogy a szén se. Közben pedig ha építenek, azzal bebetonozzák a termelés egy részét 60 évre.

Az meg, hogy alaperőmű, szintén nem előny.

2012. aug. 23. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!