Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Adják még manapságnak kislányo...

Adják még manapságnak kislányoknak az Anita nevet vagy ez már kiment a divatból? Nektek egyébként tetszik?

Figyelt kérdés
Engem így hívnak, huszas éveim elején járok és észre vettem, hogy a nálam 4-5 évvel fiatalabb korosztályban már nem divatos ez a név, annál fiatalabb körben pedig még kevésbé. Régen nem tetszett a nevem, de mostmár egyre inkább..., és az is érdekelne kiváncsiságból, másoknak tetszik-e. Mivel ez egy névtelen fórum, őszinte válaszokat kérek, ... úgysem lehet megsérteni. :)
2009. júl. 20. 20:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szép. örülj neki, hogy nem tucatneved van. :)
2009. júl. 20. 20:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a u zgynevezett divatnevek borzasztóak - inkább adj egy szép, de nem túl gykori nevet és a gyereked meg fogja köszönni neked. Képzeld el, mikor egy osztályban minden második gyereket ugyanugy hivnak...

Egyébként nekem nagyon tetszik az Anita, szép gyereknek is, mert olyan becézgetös hangzása van, de felnöttnek is jó, mert komolyan is lehet mondani és nem olyan gügyögös.

2009. júl. 20. 20:45
 3/10 anonim ***** válasza:
Szia, én pont ezt figyeltem meg, amit te: tipikusan a mi korosztályunk tucatneve az Anita. (én 23 vagyok) amióta az eszemet tudom, csomó Anitával vagyok körülvéve, ha iwiwen leszűkíteném az ismerőseimet Anitákra, kapásból kidobna vagy 20-at. magával a névvel nincsen semmi bajom, alapvetően aranyos név, csak nagyon semmilyenül hangzik, a már említett tucat volta miatt.
2009. júl. 20. 20:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szép és különleges név!

Neked az a fontos, hogy "divatos" legyen?

Akkor 5 évente nevet változtathatnál... :-P

Őszintén mondom : a lányomat szívesebben nevezném el Anitának, mint Samantának, vagy Pamelának, vagy Ivettnek, vagy Dzsennifernek, vagy Isaurának...

2009. júl. 20. 20:48
 5/10 anonim ***** válasza:
nekem tetszik ez a név, bár a gyerekemnek nem adnám, és igen, már kiment a divatból.
2009. júl. 20. 20:49
 6/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat! :)

Na, én meg nem sok Anitával találkoztam eddigi életem folyamán, gimnáziumban pl. én voltam az egyedüli, akit így hívtak (illetve, volt még két lány, akiknek a második nevük volt, de nem használták), és iwiwen is csak egy Anita ismerősöm van a közel 400-ból, de vhogy mégis sűrűbben lehetett hallani ezt a nevet a mi korosztályunkban, mint a fiatalabban. Mostanra mintha kihalt volna, aminek nem értem az okát, mert szerintem sem csúnya (sőt! mostanra már megszerettem). Inkább talán nem olyan "kislányos" és felnőttekhez jobban illik.

Ahogy észre vettem, manapság az aranyos, jól becézhető neveket részesítik előnyben. Pl.: Dorottya, Dorina, Szonja, Kitty, stb.

2009. júl. 20. 20:53
 7/10 A kérdező kommentje:
Jaj, rosszul fogalmaztam: gimnáziumban az évfolyamon volt két lány, akinek a második neve volt, az osztályban én voltam az egyedüli.
2009. júl. 20. 20:54
 8/10 anonim ***** válasza:
Jelen:) 32 éves vagyok és nagyon szeretem a nevem. Az én korosztályomban már elég sok volt, majd kicsit még több, most már tényleg nem divatnév. Nekem általános és középsuliban is volt másik oszt.társam, sőt az előző munkahelyemen is volt kolléganőm másik Anita, tényleg 20-30 éve volt divatos. Engem sem sért az, hogy nem divat most. Attól még szép lehet:)
2009. júl. 20. 21:15
 9/10 anonim válasza:
Jómagam is ezzel a névvel élek és nagyon szeretem! Mert egyszerű de szép,mellesleg nem lehet agyonbecézni,engem pl senki nem becéz,aminek örülök.
2009. nov. 1. 17:25
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez a második nevem, anyukámat is Anitának hívják. :)

Én nagyon-nagyon szeretem,annyira szép.

2010. aug. 6. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!