Ha milliárdos lennél, a pénz emberileg megváltoztatna téged?
Hogyan élnél, milyen új szokásaid lennének, ugyanolyan ember lennél-e, vagy kedvesebb-beképzeltebb?
Mivel tengetnéd hétköznapjaidat?
Fontos: A pénz emberileg megváltoztatna téged?
23/F
Szerintem a legtöbb ember azt gondolja magáról, hogy ő nem változna meg.
Aztán a legtöbb meggazdagodott ember megváltozik.
Szerintem mindenki változna valamennyire emberileg, torzulna valamennyire a többi emberhez, világhoz való hozzáállása.
Helyből én is azt mondom magamról, hogy én nem szórnám a pénzt, nem vennék felesleges, túlzó dolgokat, nagyjából úgy élnék, mint most.
Aztán ki tudja, valójában mit hozna ki egy olyan helyzet...
Bárki, aki attól tart, hogy probléma lenne ennyi pénz, legyen szíves nekem ajándékozni a lóvéját. :)
Nekem 6 éves korom óta jelen van a szándék, hogy a megtakarításaim növeljem, elég fegyelmezett vagyok anyagilag, pontos tervek szerint haladok. Emiatt arra is van elképzelésem, milyen anyagi szinten hogy élnék.
Ha 1 mrd forintot kapnék, akkor befektetném, és csak a befektetések hozamának kb. 30%-át élném fel.
De induláskor vennék 20m-ért családi házat, erre ráköltenék még 10-20-at, és vennék egy használt coupét 1-2m ft körül.
A munkahelyemről eljönnék. Végre komolyan tudnék sportolni, és apró célokat valósítanék meg (pl. ejtőernyőzést).
Nem lennék kedvesebb, de beképzeltebb sem. Egyszerűen csak jól érezném magam. A vagyonomhoz képest viszonylag alacsony életszínvonalon élnék.
Én biztos megváltoznék,és valami olyasmit akartam írni,amilyet az utolsó előtti hozzászóló.Mihelyt betölteném a 19(igen 19!!) éves koromat kiköltöznék Amerikába.
Pl.:Nyernék az 5-ös lottón 3 milliárdot,azt mind befektetném,és a pénzből élnék.Hozzáteszem,hogy 3 milliárd forint kamata államkötvényben annyi havonta mint egy nagyobb ház.
a kötvények ritkán fizetnek reálkamatot, inkább csak az infláció környékén mozognak.
Ennek ellenére feltétlen helye van a portfólióban a részvények és ingatlanok mellett. :)
Ó, jaj, de sajnállak! De rossz lehet! -.-
Esetleg adhatnál belőle egy kicsit nekem. Tudod én évek óta spórolok, növelem a tőkejövedelmem, de még nem tartok ott, ahol te. De legfeljebb pár év, és elérem én is a céljaim. De rossz lesz nekem is, hogy módos leszek, és azokat fogom átélni, amit te is...már előre félek! -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!