Hová fajul a társadalmunk?
Alapvetően igazad van. Ez sajnos egy öngerjsztő folyamat: Szar a világ -> Az emberek isznak -> A világ még szarabb lesz -> az emberek még többet isznak. Szóval érted. Csak az a kérdés, hogy melyik lépcsőfokon indult el.
De ettől még a bulizással nincen gond, meg mértékkel az alkohollal sem. A fűvel, meg a többivel már igen.
Első vagyok:
Ez teljesen igaz. Azt hittem, csak én szoktam gondolkodni ilyeneken. :D
Éppen ezért nem nézek TV-t. Engem leszólhatnak, hogy nem Converse cipőben járok, meg hogy én magyar Rap-et hallgatok Lady Gaga, Pitbull, meg a többi divatos háromperces sztár helyett. Nem izgat... A haverjaim véleménye érdekel, a többi meg le van szarva a tetőgerenda magasságából...
Amire senki sem gondol, hogy ez a szint mindig is ilyen alacsonyan volt.
Az emberek legnagyobb része olyan korlátolt, hogy képtelen kontrollálni az életét, a döntéseit. Nem a politika, vagy a rendszer tehet erről, hanem az értelmi korlátok.
Hát persze, hogy kihasználja....a ragadozók nem használják ki, ha egy gazella megsérül? Rávetik magukat, élve szedik szét, élve kezdik el felfalni.
A jószándékú méhész nem használja ki a méheket? De.
A kihasználható helyzeteket a természet (és az ember, mint természeti lény is) kihasználja. Ez így van rendjén.
Aki kezébe veszi az életét, az megpróbálja magát függetleníteni minél jobban ezektől a hatásoktól, esetleg saját javára fordítani, és felelősséget vállal mindenért, ami az életében történik. Ez az, amire a mindenkori népesség 90%-a nem képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!