Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el a szüleimnek?

Hogy mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés

Soha nem volt velük bensőséges a kapcsolatom, komoly dolgokról soha nem tudtam velük beszélni. Ha összejönnek a terveim, fél év múlva szeretnék elköltözni itthonról.

Melyik megoldás lenne a legjobb? - ha szép lassan adagolnám (ezt hogyan tehetném?), v. ha "rájuk zúdítanám"?

(Bp-ről költöznék Zalaegerszegre, ami azért nem a szomszédban van).

Szerintetek mi a jobb megoldás? Hogyan adagoljam nekik a jövőre vonatkozó terveimet?

2009. júl. 18. 12:43
 1/8 anonim ***** válasza:

hány éves vagy? munka miatt mennél el? stb stb

írhatnál magadról egy kicsit, mert így nehéz.

Szóval ha 16 vagy, akkor biztos felháborodnak, de ha 22, akkor meg nincs beleszólásuk, szóval érted...

először mondd meg nekik, hogy Zalaegerszegen ilyen és ilyen lehetőséged van, és gondolkodsz rajta, hogy elmenj-e.

Mi a véleményetek? -lehet hogy semmi, erre is fel kell készülnöd. Eltelik egy kis idő, és mondd meg nekik, hogy döntöttél, költözöl. De majd mindig hívod, meglátogatod őket ahogy tudod, megnyugtatásképp.

2009. júl. 18. 12:51
 2/8 anonim ***** válasza:
én helyzetem pont fordítva van,én zegről akarok bp-re menni :).sztem jobb az ha lassacskán adagolnád nekik h mit szeretnél a későbbiekben. ha +kérdezhetem,h h leakarsz jönni bp-ről zalae.re,suli miatt?
2009. júl. 18. 12:53
 3/8 A kérdező kommentje:

oh, igen, jogos a kérdésed! :S

23 éves vagyok, decemberben államvizsgázom, és Zalaegerszegen szeretnék dolgozni (persze ezt ott még konkretizálni kell).

a problémám lényege az, hogy mindent elleneztek, amibe eddig bele akartam kezdeni. Sokáig állatorvos akartam lenni, és anyám csak annyit tudott évekig hajtogatni, hogy tuti soha nem fognak felvenni az állatorvosira. (hát nem is vettek fel).

most állattenyésztő szakos vagyok, és most ezért is ki vannak akadva, hogy majd mit fogok ezzel csinálni, meg hogy ennek semmi értelme. konkrét terveim vannak, hogy mit szeretnék ezzel kezdeni, de ők erről még nem tudnak, mert ha elmondtam volna nekik, erre is csak azt mondták volna, hogy te h.ülye vagy kislányom.

lényegében ennyi!

2009. júl. 18. 12:55
 4/8 anonim ***** válasza:

első vagyok, ha ennyire elutasítóak, és bizalmatlanok, akkor várd meg a visszajelzést, és ha sikerül, akkor közöld a nyers tényeket.

Anyu! zalaegerszegen találtam munkát, holnap költözöm.

Majd akkor elgondolkodik rajta...

Külömben meg nem kell már az engedélyük. Úgy is megint az lesz a válasz, hogy hülye vagy kislányom . akkor meg nem mind1? =)

sok sikert!!

2009. júl. 18. 13:12
 5/8 A kérdező kommentje:
nem is az, hogy engedély kell, v. hogy elengednének-e, csak azért ez mégiscsak olyan dolog, amiről jó, ha tudnak, mert nyilván nem fogok szó nélkül lelépni itthonról. csak ha ennyire elleneznek mindent, amit én elhatározok, akkor nem tudom, hogy melyik a jobb mód, hogy beavassam őket. (tehát hogy kerekperec jelentsem ki, v. adagoljam szép lassan).
2009. júl. 18. 13:18
 6/8 dellfil ***** válasza:

Állj a sarkadra! Azért mert ők még nem hitték el, felnőttél. Intézd keményen, hiszen a saját sorsodról van szó, ne hagyd, hogy érzelmi döntések rossz irányba befolyásolják a sorsodat. Elvégre szabad ember vagy. Vagy nem?...

Csináld, és közöld! Csak keményen!

2009. júl. 18. 13:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem , ha van konkrét munkád, keress valami lakhatást, utána cuccolj össze, és add meg az elérhetőségedet.23 évesen ez a normális, hogy felnőtté váltál.
2009. júl. 18. 16:29
 8/8 MARIANN06 ***** válasza:
Szerintem kerek -perec pond meg nekik az indulásod elött 1-2 nappal, mert ha lassan adaglod be nekik ök majd szép lassan minden nap mondják a magukét ,telebeszélik a fejed minden hülyeségel és a végén majd othonmaradsz.Lessz idöd gondolkodni és rájuk fogsz halgatni, és már megin meghijusul az életed állma.Ne hagyd, hogy ennyi idősen befolyásoljanak.Jo tanácsot adhatnak de ha mindig azt csinálod amit mondanak sosem lesz saját boldog életed.Ha igazán szeretnek és a terved nem sikerül akkor még mindig vár 1 othon a szüleiddel és akkor majd mondhatod hogy "igazatok volt"
2009. júl. 18. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!