Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Rágalmazásért milyen büntetésr...

Rágalmazásért milyen büntetésre kell számítanom?

Figyelt kérdés
Az egyik közösségi oldalon leveleztem egy ismerősömmel aki provokálni kezdett én meg csúnyán visszaírtam neki. Nem írom le inkább miket mondtam, de több sértés is volt benne, fenyegetés és hasonlók viszont nem, konkrét vádolás sincs a tartalomban, csak átkozódás. Viszont ez az ember azt mondta, feljelent rágalmazásért. Tudja valaki, egyáltalán komolyan veszik-e ezt a bíróságon és ha igen akkor mire kell számítsak? Pénzbüntetésre? És ha megvádol olyan dologgal, amit nem követtem el, mert valószínűleg meg fogja próbálni, mondta. Sajnos konkrét bizonyítékom nincs arról, hogy ezt mondta, csak egy sms-s, ahol olyat állított rólam, amit nem követtem el. Lehet, ezért már nekem kéne őt jelentgetni? Csak én nem vagyok olyan kicsinyes, hogy egy összeveszésből egyből a rendőrségig szaladjak...
2012. júl. 31. 23:35
 1/6 anonim ***** válasza:
én sem
2012. júl. 31. 23:58
 2/6 A kérdező kommentje:
Első válaszoló, most ez komoly? :D
2012. aug. 1. 00:01
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen én senkit se jelentenék fel le lehet tiltani és akkor nem zaklat
2012. aug. 1. 00:04
 4/6 Olga néni ***** válasza:

Ha provokált, lehet bizonyítani? SMS megvan még? Ő mit tud bizonyítani? Egyébként, szerintem ilyen pitiáner ügyekkel inkább elhajtanak, vannak ennél nagyobb problémák is az országban...

Ha meg máskor be akarsz neki szólni, ne írott formában tedd, üvöltsd le a fejét az utcán - tanúk nélkül...

2012. aug. 1. 00:15
 5/6 A kérdező kommentje:
Utolsó, igen ezt most már én is megtanultam...Sajnos ott a levél a kezében, amit meg tud mutatni, de szerintem sem fogja őket érdekelni ez hülyeség, ja még annyit. Vannak rendőr ismerőseik,sőt a nő lányának egy rendőr a pasija, szóval kicsit attól tartok, besegítenek majd nekik. Ez vajon elképzelhető? ://
2012. aug. 1. 00:28
 6/6 A kérdező kommentje:
1 válaszoló! Hát ez az. Ez annyira pitiáner dolog. Szánalmas, hogy ezt akarja csinálni, egyből rendőrségre menni, Jézus! Igen, azt írta nekem egy sms-ben, hogy lopáson gondolkozik, hogy ezt fogja mondani a rendőrségen. Én soha életemben nem tettem ilyet, felháborított, amikor elolvastam! Ezért inkább nálam lenne az aduász.
2012. aug. 1. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!