Különleges helyekről fotózás. Kit kell, hogy megkeressek?
Az egészben nekem csak az a borzasztó, hogy olyan világban élünk, hogy egyből úgy gondolkodsz, hogy "valakit meg kell kenni".
Amúgy nagyon egyszerű a dolog. Írni kell egy levelet az adott épület üzemeltetőjének, titkárságának /ők majd továbbítják az illetékesnek/, hogy szeretnél írásos engedélyt kérni a fotózásra.
Nagyon fontos, hogy írásos engedélyed legyen, pontosan azért, hogy meglobogtathasd a különféle - kenőpénzt váró - biztonsági őrnek, okoskodónak.
Az engedélykérő levélbe feltétlenül írd bele, hogy milyen célból szeretnél fotózni (publikálás újságban, háttérfénykép, csak látkép és a hely nem is látszik, vagy akár kiállításra szánt művészi fotók alapjai lesznek stb.)
Van egy ismerősöm, aki a budapesti bérházak fotóit felhasználva fantasztikus fraktálképeket készített, amiből kiállítás is volt.
És, hogy hogyan találod meg az illetékest?
Társasházak esetén (pl. ha budapesti látképet szeretnél egy pesti bérház tetejéről) a közös képviselőt kell keresni.
A házban kötelező kifüggeszteni az elérhetőségét, így ott megtalálod.
Középületek esetén - pl. a portás, telefonközpontos stb. - megmondja, hogy ki az igazgató vagy igazgató titkárnője vagy az üzemeltetésért, marketingért felelős személy, és ahhoz kell fordulni.
A bürokráciát is lehet hasznosan, jó módon használni.
Ha van írásos engedélyed, akkor minden további nélkül publikálhatod a fotókat, pénzt kérhetsz érte stb.
Sok sikert a fotókhoz és remélem javul a nézeted és a jövőben az egyenes út jut előbb eszedbe és csak ha az járhatatlan akkor a görbébb (bár a mai világban egyáltalán nem meglepő ez, én is van, hogy kénytelen vagyok ferde utakon járni, csak szomorú).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!