Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi van akkor, ha elveszett...

Mi van akkor, ha elveszett egy postai küldemény?

Figyelt kérdés
Másfél hete elsőbbségivel adtam fel egy csomagot, sajnos nem ajánlottként, amit már bánok. A feladónak csak a nevét írtam fel, tehát ennyi információ sincs, ha vissza akarják valamelyik postáról küldeni. Belföldre küldtem, mindössze 190 km-re. Mit lehet ilyenkor tenni? Hova gyűjtik az ilyen leveleket, kinek írjak, vagy telefonáljak? (Annak a postának már telefonáltam, ahol feladtam, de nem tudnak segíteni).

2012. júl. 19. 17:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha sima elsőbbségi a levél és nem kapta meg a címzett 3 lehetőség van:

1. elveszett menet közben, sose kerül elő, nem tudsz utána kerestetni, kártérítés nincs

2. ha volt rajta feladó, visszaküldik egy rózsaszín matricával a feladónak x nap után

3. ha nem volt feladó, akkor visszaküldik arra a postára ahol feladtad, és ott letétbe helyezik, beiktatózzák, hogy át nem vett levél. nálunk legalábbis így van...

2012. júl. 20. 09:45
 2/5 A kérdező kommentje:
De nem tudják, hogy melyik városból jött... Nincs valamilyen központi hely, ahova az ilyen "eltévedt" leveleket gyűjtik?
2012. júl. 20. 13:00
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen leveleket az Országos Logisztikai Központban gyűjtik Budaörsön,ahol először az úgynevezett címnyomozókhoz kerül (pl a felvevő posta bélyegzőlenyomatából tudják hol adtad fel).Ha sem a feladót sem a címzettet nem találják meg x idő múlva bizottságilag megsemmisítik.
2012. júl. 21. 09:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Tudnál adni valamilyen elérhetőséget ehhez a központhoz?
2012. júl. 23. 07:55
 5/5 A kérdező kommentje:
Sikerült felhívnom őket.
2012. júl. 24. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!