Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hallotad már? Kapj el ha...

Hallotad már? Kapj el ha tudsz 3 fejű strucc?

Figyelt kérdés

én találtam ki kisebb koromban :)

elmeséljem a történetet? és hogy hogyterjed el szinte mindenfelé? :)

2012. júl. 17. 20:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
persze,oviban egy csomószor hallottam..:)
2012. júl. 17. 21:18
 2/11 anonim ***** válasza:
ezt nálunk is gyakran mondogatták oviban, meg alsóban.. :D
2012. júl. 17. 21:20
 3/11 2xSü ***** válasza:

> én találtam ki kisebb koromban :)

Mennyi idős vagy?

> elmeséljem a történetet?

Várjuk.

2012. júl. 18. 10:51
 4/11 A kérdező kommentje:

ennek örülök :)

szóval, jó pár éve voltam nyári táborban, és ott volt egy nagyobb gyerek akit folyton szekáltam :D az az én piszkáltam ő meg folyton el akart kapni én meg futottam :D és volt a pólóján 3 strucc igy egymás mögött, én meg 3 fejűnek néztem :D aztán elkezdem 3 fejű struccnak hivni, monda hogy nincs három feje csak egymás mögött vannak, de nem hittem el :D és akkor kapj el ha tucc 3 fejű strucc :D ezzel is csak tovább piszkáltam...aztán mikor hazaértem, kisebb testvéreimnek is mondogattam és eltanulták. Aztán mentünk jácotérre meg mindenfelé és fogocskáztak más gyerekekkel, akik a környéken laktak. Még szép hogy ők is tovább mondogatták :D aztán már mindenkitől hallotam a környéken, egyre terjedt :D jót nevettem rajta. Aztán rá pár évre mikor meszebb költöztem nagy meglepődésemre még oda is elterjett :D

nagyon örülök hogy megoszthattam veletek :)

2012. júl. 19. 16:28
 5/11 2xSü ***** válasza:
#4: Ez nagyon érdekes. Mennyi idős vagy, ha szabad kérdeznem? Hány éve történt mindez?
2012. júl. 19. 17:49
 6/11 A kérdező kommentje:
most vagyok 15, és mikor táborba voltam akkor voltam talán harmadikos, az az olyan 8 éves lehettem.
2012. júl. 19. 18:37
 7/11 2xSü ***** válasza:
100%

Mondom én, hogy érdekes, mert ez azt jelenti, hogy 97-es, vagy 96-as születésű vagy. Csakhogy én meg 77-es és általános iskolában már hallottam ezt a mondókát, igaz nem „három fejű”, hanem „nagy valagú”, illetve „sárga fejű” változatban.

Ha 96-es vagy, akkor úgy 2004 környékén kezdhetted a harmadik osztályt. Ehhez képest a „három fejű” változatot már 2003-ban írták az egyik fórumon: [link]

Szóval valóban érdekes. Ezek szerint van egy időgéped.

2012. júl. 19. 19:16
 8/11 2xSü ***** válasza:
Sőt egy 2006-os kiadású mesekönyben is olvastam. Egy ilyen könyvnek általában több év az átfutása. Még ha feltételezzük, hogy 2003-ban írta le az író, akkor is elvileg akkora már általánosan ismert mondókának kellett lennie.
2012. júl. 19. 19:18
 9/11 anonim ***** válasza:
mifelénk úgy szólt,h kapj el ha tudsz, piros lábú strucc! :P
2013. jún. 22. 22:57
 10/11 anonim válasza:
Én is ismertem, már alsóban (1996-2000) így fogócskáztunk. A kérdező feltalálta a spanyolviaszt :)
2015. márc. 7. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!