Milyen és mi az a dimenzió változás?
A dimenzió jelentése: kiterjedés. Általában azt határozza meg, hogy egy adott pont (esemény) leírásához hány független adatra van szükség. Egy egydimenziós objektum azért egy dimenziós, mert bármely pontja egyetlen adattal megadható. Pl. a számegyenesen egy pontot egyetlen szám meg tud határozni. Egy 2D koordináta rendszerben egy pont meghatározásához 2 független adat szükséges (x és y koordináta). Egy 3D térben 3 adat szükséges egy pont meghatározásához. Ha az időt vesszük a negyedik dimenziónak, akkor egy eseménynek van helye (x,y,z koordináták) és egy időpontja.
Meg van még egy raklap dimenzió fogalom: [link]
Ezekből ugye lehet érteni, mit jelent egy dimenzió változás. Pl. ha felfújsz egy lapos dolgot, akkor 2 dimenziósból 3 dimenziós lesz.
Persze gondolom ezoterikus írásnál olvastad ezt a dimenzióváltást. Ezoterikus írásoknál előszeretettel használnak tudományos szakszavakat, hogy tudományosabbnak hasson az elmélet. Viszont rendszerint teljesen rosszul használják ezeket a fogalmakat, mert a mai értelemben vett ezoterikus világkép elég sokszor pont a tudományos ismeretek hiányából, meg nem értéséből fakad. (A valódi ezoterikus ágak meg nem beszélnek dimenziókról.)
> Ezt az internetrol vetted vagy csak úgy magad írtad?
Tanították fizikaórán, matekórán. Persze rálestem azért a Wikipedia oldalra, hogy ott hogyan fogalmazták meg, de saját megfogalmazást írtam.
Másrészről elég jó voltam matekból, fizikából, mindig érdekelt és érdekel a természettudomány. Olvasok cikkeket, könyveket is a témában.
Viszont érdekel a filozófia, a vallások és az ezoterika, és ebben a témakörben is sokat olvastam. Az ezzel kapcsolatos meglátásomat a saját tapasztalataimból szűrtem le, a saját véleményemet írtam le.
> amúgy már a legelejét is megértettem de azért kosz az imfót
Nos a válasz nem csak neked szól ugye, hanem bárkinek, aki ide téved, pl. beír a Google-ba valami kérdést. Másik oldalról nem tudhatom, milyenek az előzetes ismereteid, ezért úgy fogalmaztam, hogy a válasz érthető, áttekinthető legyen önmagában is, mondjuk egy általános iskolás alsós gyerek számára is.
> nem tudom azt hogy kell írni úgyhogy mindegy.
Parancsolsz? Lehet csak én veszítettem el a fonalat, de ezt mire is írtad? Mit nem tudsz leírni és miért mindegy ezért bármi is?
infó = információ (pl. ebből képzett szó az informatika is)
Lásd: [link]
(A találatok előtt: „Keresési javaslat: infó”)
Vagy: [link]
Nagyjából 3.820 találat
Nagyjából 12.280.000.000 találat
Vagy pl.: infó imfó ( [link] )
Bár a Google nem éppen egy helyesírási szabályzat, de az esetek többségében egész jól használható egy-egy szó helyes írásmódjának meghatározására is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!