Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek az Alex az fiú...

Keitha kérdése:

Szerintetek az Alex az fiú vagy lány név?

Figyelt kérdés

Csak így simán, Alex. Lehet-e lánynak adni, vagy csak valamelyik név pl.: Alexis, Alexandara becézéseként?

én fanfictiononka írok, és az egyik női karakteremet Alexnek hívtam és két barátnőmmel veszekedtünk, hogy lehet-e vagy nem. Az egyik szerint az Alex fiú név, a másik szerint meg uniszex. Szerintetek?

#név #karakter #női név #fanfinfiction
2012. júl. 7. 22:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az utónévkönyv szerint az Alex férfi, ez nem vélemény kérdése :D

Alexa - nő, Alex - férfi

2012. júl. 7. 22:17
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az Alex fiúnév, ha az Alexandra becézése, lány.
2012. júl. 7. 22:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Amerikában használják lány és fiú névként is, de itt Mo.-n csak fiú névként funkciónál.
2012. júl. 7. 22:25
 4/11 A kérdező kommentje:
De pont az a lényeg, hogy nem becézés ként használnám. Akkor így kérdezem: Lehet Alex néven anyakönyveztetni egy lányt?
2012. júl. 7. 22:26
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
nem lehet
2012. júl. 7. 22:28
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2012. júl. 7. 22:29
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
lehet, de nem tanácsos, mert fiú név :D
2012. júl. 7. 22:54
 8/11 anonim ***** válasza:
54%

Zavaros.

Legjobb tudomásom szerint bármely anyakönyvezhető név becézett alakja is anyakönyvezhető. Pár az Alexandra elterjedt becézett alakja a Szandra, Szandi. De akár lehet Alex is.

Létezik például az Iréneusz, mint férfi név. Elvileg tehát lehet Irén néven anyakönyvezett férfi.

2012. júl. 8. 14:58
 9/11 anonim ***** válasza:
54%
a Wizards of Waverly place-ben Alex Russonak hívják a csajt:D Szerintem neki ez a teljes neve:) De lehet, hogy Alexandra, de úgy szerintem sose mondták:D És mi lenne, ha úgy írnád, hogy ne derüljön ki, hogy ez-e a teljes neve, vagy sem? :D
2012. júl. 8. 16:38
 10/11 Dorka803 válasza:
100%
Lehet. De csak külön kérésre lehet egy lány kis babának Alex nevet adni. Mert barátnőm unokatestvérének is valami nagyon hülye nevet akartak adni valami Betyár és lehetett volna de mégse az lett a neve.
2012. júl. 9. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!