Keitha kérdése:
Szerintetek az Alex az fiú vagy lány név?
Figyelt kérdés
Csak így simán, Alex. Lehet-e lánynak adni, vagy csak valamelyik név pl.: Alexis, Alexandara becézéseként?
én fanfictiononka írok, és az egyik női karakteremet Alexnek hívtam és két barátnőmmel veszekedtünk, hogy lehet-e vagy nem. Az egyik szerint az Alex fiú név, a másik szerint meg uniszex. Szerintetek?
2012. júl. 7. 22:12
1/11 anonim válasza:
Az utónévkönyv szerint az Alex férfi, ez nem vélemény kérdése :D
Alexa - nő, Alex - férfi
2/11 anonim válasza:
Az Alex fiúnév, ha az Alexandra becézése, lány.
3/11 anonim válasza:
Amerikában használják lány és fiú névként is, de itt Mo.-n csak fiú névként funkciónál.
4/11 A kérdező kommentje:
De pont az a lényeg, hogy nem becézés ként használnám. Akkor így kérdezem: Lehet Alex néven anyakönyveztetni egy lányt?
2012. júl. 7. 22:26
7/11 anonim válasza:
lehet, de nem tanácsos, mert fiú név :D
8/11 anonim válasza:
Zavaros.
Legjobb tudomásom szerint bármely anyakönyvezhető név becézett alakja is anyakönyvezhető. Pár az Alexandra elterjedt becézett alakja a Szandra, Szandi. De akár lehet Alex is.
Létezik például az Iréneusz, mint férfi név. Elvileg tehát lehet Irén néven anyakönyvezett férfi.
9/11 anonim válasza:
a Wizards of Waverly place-ben Alex Russonak hívják a csajt:D Szerintem neki ez a teljes neve:) De lehet, hogy Alexandra, de úgy szerintem sose mondták:D És mi lenne, ha úgy írnád, hogy ne derüljön ki, hogy ez-e a teljes neve, vagy sem? :D
10/11 Dorka803 válasza:
Lehet. De csak külön kérésre lehet egy lány kis babának Alex nevet adni. Mert barátnőm unokatestvérének is valami nagyon hülye nevet akartak adni valami Betyár és lehetett volna de mégse az lett a neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!