Miért marad büdös a gatya-zokni ha kézzel mosom és miért nem ha géppel?
Figyelt kérdés
Áztattam 2 órát meleg mosószeres vízben ezeket,utána mosószeres vízben dörzsölgettem néhány percig minden darabot.Mit csináltam rosszul?2012. júl. 4. 15:49
1/7 anonim válasza:
Nem tudom. Talán az lehet a titka, hogy a gép keveri is a vizet, és többször átöblíti.
2/7 A kérdező kommentje:
Gontoltam erre is,de ha többször öblítenék kézi mosással az egész délután rámenne,meg egy csomó vizet elhasználnék.Így is 2 óra ráment az egészre.
2012. júl. 4. 16:18
3/7 anonim válasza:
Passz...
Szerintem anyagtól is függ, hogy ki tudod-e mosni kézzel.
Tavaly kénytelen voltam tangát meg zoknit mosni, mert továbbmaradtam ismerősnél vidéken mint terveztem, ilyen intim dolgokat meg nem dobok oda neki hogy mossad vazze :D - azok pamut anyagúak voltak és nem volt vele gond.
4/7 anonim válasza:
Mi lenne, ha először kimosnád mosószeres vízzel, és ez után áztatnád öblítőben? :)
5/7 anonim válasza:
vagyis öblítős vízben természetesen :D
(előző voltam)
6/7 anonim válasza:
Én ha kézzel mosok és nem használok öblítőt akkorsem marad büdös a zokni vagy a gatya. Tiszta vízben azért mindenképp öblítsd át mosás után, az nem tart sokból.
7/7 anonim válasza:
Én úgy szoktam mosni a gatyákat, titokzoknikat, hogy egy vödörbe teszek meleg vizet, bele mosószert meg folt eltávolítót is szoktam bele tenni, egy kicsit dörzsölgetem őket aztán hagyom ázni kb. 10-20 percig, utána mielőtt kiveszem a vízből őket még egyszer meg dörzsölgetem, aztán hideg vízbe teszem őket szintén ugyan ezzel a módszerrel és mindig szép tiszták a gyatyák,zoknik. Ha viszont fehér zokni ill. fehér gatyákról van szó azt fehérítőben szoktam áztatni mégpedig úgy, hogy éjszaka beleteszem és reggel kiveszem őket és öblítem. Amúgy nekem ez a módszer sokkal szebben kitisztítja mint a mosógép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!