Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi az a falvédő, ami a mondásb...

Mi az a falvédő, ami a mondásban szerepel (nem most jött le a falvédőről), és hogyan kapcsolódik a jelentéséhez?

Figyelt kérdés
2009. júl. 9. 19:49
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
szerintem azt, hogy régen leér a lábad a földre és nem nyalsz be minden jött ment dumát:D
2009. júl. 9. 20:23
 2/8 A kérdező kommentje:
20:23 - A mondás jelentését ismerem, az a falvédő érdekel, hogy az ebben a mondásban honnan jött, milyen falvédőre utaltak azok, akik kitalálták ezt a mondást
2009. júl. 9. 21:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem régen, kiskoromban az ágyam mellett volt a falon... olyan, mint a szőnyeg, csak a falra van felfüggesztve.A falat védi a koszolódástól.
2009. júl. 10. 12:02
 4/8 A kérdező kommentje:
És arról mi jöhet le így, hogy mondás is legyen belőle?
2009. júl. 10. 17:17
 5/8 anonim válasza:

Hi!

Szerintem onnan ered, hogy (mint azt már írták) régebben szinte mindenhol tettek az ágy mellé, vagy a lóca mögé falvédőket, hogy ne verd le a vakolatot, ha véletlenül a falnak csuszkolod magad. A gyerekek pedig előszeretettel másznak erre rá. (Kapaszkodnak felfelé a fal mellett.)

Anno én is. :D De én sem most jöttem le a falvédőről.

2009. júl. 31. 11:03
 6/8 anonim ***** válasza:

Kedves 5ös válaszadó!

Engem már régóta érdekel, ez a szó hogy került ebbe a közmondásba és a te kommenteddel választ kaptam én is a kérdésemre. :) Köszönöm!

2014. nov. 27. 20:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Én most kerestem rá a dologra. Ezt találtam meg egy Wikipédia cikket: A falvédő a falak védelmére szolgál, általában az ágy felé helyezik el, és az ággyal megegyező hosszúságú, tehát ma is a hétköznapi élet folyamán lakásainkat védjük, díszítsük vele.
2022. márc. 16. 15:53
 8/8 anonim ***** válasza:
5: Még mindig a falvédőn élsz? Nem szűkös ott a hely? :-D
2022. márc. 16. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!