Ausztriába heti négy munkanappal konyhai kisegítőként mennyi pénzt lehet kb keresni?
netto 800 és 1000 euro között
ha a heti 40 órád megvan akkor az alatt ne is vállald el
van kint egy minimálbér ez után érdeklődj. vannak munkák amikre kollektívan meghatározzák, mennyi a minimál amit ki kell fizetni. a konyhai kisegítőre nincs meghatározva de a törvényben meghatározott minimál alatt nem fizethetnek.
Példa a lehető legrossszabb ajánlattal egy Kínai étterm főnöke ajánlotta?
hétftől szombatig, reggeltől estig,kb 50 óra. wc-t is pucolni
csak 20 orára jelent be
nincs 13. és 14. havi fizetés
és kézbe ad 700 Eurot.
Ha ezzel elment volna a barátnőm a munkaügyi központba feljelenteni, akkor fizethetett volna mint a köles a büntetésre a kínai. Az ilyet nem szabad elvállalni!!!!
Még ha külföldi vagy ugyanazok a jogok vonatkoznak rád a munkaerőpiacon, mint egy osztrákra.
nem mondták???? szerinted miért nem???
Én mint munkaadó tisztában vagyok vele, ha nem kérdezik nem mondom, majd kap valamennyit amennyit én gondolok , vagy szól, hogy kevés vagy nem.mEGJEGYZEM NEM SZOKTAK SZÓLNI. AKI SZÓL AZ MEG IS ÉRDEMLI A JOBB BÉRT.
Példa: mint munkavállalo megállapodik a bérben véletlen kimaradt a netto és brutto szo. így ha bruttoba kapja az 5 eurot, az nem ugyanaz mint ha a netto lenne 5 euro. SZÓLNI KELL AZONNAL, NE HÚZZÁTOK ÖSSZE MAGATOKAT EZ NEM KARITAS!!!
Pálda: egy munkahelyen 2 osztrák és egy magyar kezdett egyidőben dolgozni. Az első fizetés után a magyar kolléganő szólt, hogy ez az összeg nem a bruttója hanem a netto fizetése, valamit a főnök talán flreértett mikor megállapodtak a fizetésben. A főnök elnézést kért és a következő hónaptól fizetett rendesen. A másik két osztrák kolléganő pedig nem szólt, így ők 1 év múlva felmondtak mert találtak jobb fizetős munkahelyet? Kérdem én jobb 1 évig görcsölni azon, hogy milyen szemét a főnök. szólni kellett volna. A magyar még mindig ott dolgozik azóta fizetés emeléssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!