Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Gimnázium után mehetek mozdony...

Gimnázium után mehetek mozdonyvezetőnek?

Figyelt kérdés
Most jelenleg egy 5 éves gimnáziumban vagyok, 20 éves leszek mire befejezem. Az életcélomban biztos vagyok, mozdonyvezető akarok lenni. Nem szükséges átmennem egy gépészeti suliba ugye? Mert több okból kifolyólag nem szeretnék átmenni. Magyarul érettségi után mehetek mozdonyvezetőnek tanulni?
2012. jún. 30. 17:29
 1/6 anonim válasza:

Az új törvények szerint alapfeltétel az érettségi. Ezt mindenféle képen meg kell szerezni, addig nem is foglalkoznak az emberrel.

Nem kell semmilyen más sulit elvégezned, de ha elvégzel valamilyen rokon szakmájú sulit az csak előnyödre szolgál.

Jelentkezel egy vasúttársasághoz, és ha indítanak tanfolyamot akkor behívnak elbeszélgetésre. Ha mázlid van akkor kiválasztanak, és mehetsz orvosi vizsgálatra.

Szigorú orvosi vizsgálat van, amin mindent megnéznek. Vér, vizelet, látás, hallás, pszichológiai vizsgálat, reflex vizsgálat, ideggyógyászat (itt nem azt nézik, hogy elmebeteg vagy-e, hanem hogy a szervezeted hogyan reagál külső ingerekre, hogyan reagálsz szóbeli utasításokra).

Ha itt megfelelsz akkor elindul egy 1-2 éves tanfolyam. Itt lesz szerelői gyakorlat műhelyben, elméleti oktatás több részletben, mozdonyon vezetői gyakorlat. Ha itt is megfelelsz akkor lesz egy hatósági vizsga. 2 nap elméleti, 1 nap gyakorlati, és 1 nap vezetési vizsga. Ha sikeres akkor megkapod a mozdonyvezetői jogosítványodat.

Ez a jogosítvány 2-3 villanymozdony és 2-3 dieselmozdony vezetésére fog feljogosítani.

Röviden ennyi.

Csak tájékoztatnálak, hogy a legutóbbi jelentkezők és felvettek száma így alakult. 350 jelentkező, 30 felvett.

Sok sikert hozzá.

2012. jún. 30. 18:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! És ha jól tudom az már nem számít, hogy szemüveges vagyok. Tehát, hogy szemüvegesek is lehetnek mozdonyvezetők.
2012. jún. 30. 21:34
 3/6 anonim válasza:
Nem zárja ki, igen lehet szemüveggel is mozdonyt vezetni.
2012. jún. 30. 21:52
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én vasutas vagyok, és csak gazdagok, és főnököknek jutnak be a gyerekei.

Szóval szerintem ,ha nincs ismeretséged, akkor mondj le róla.

Sajnálom,de ez a MÁV.

2012. júl. 5. 18:31
 5/6 anonim ***** válasza:
4.-nek, ne terjeszd már mindenhol ezt a szánalmas jövőképet. Igen, manapság tényleg nagyon-nagyon-nagyon kevés az esély bejutni a Trakcióhoz, de legalább a reményt hagyd már meg az emberben. Örülünk, hogy Te már ott dolgozol, és nem szeretnél magad mellett mégtöbb konkurenciát. Igen, sok a fóka, kevés a hal, de attól még kell az utánpótlás. Mégha 500 főből 30 is jut be, amiből 20 csókos.
2012. aug. 18. 13:02
 6/6 A kérdező kommentje:
Lám rátaláltam erre a rég feltett kérdésemre. Elvégeztem a középsulit és mozdonyvezetőnek tanulok. Hiába ijesztőek a számok (350 jelentkező 30 felvett), hiába mondták hogy csak protekcióval lehet bejutni, nekem teljesen a saját erőmből sikerült :)
2017. márc. 13. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!