Szerintetek mi a helyes válasz?
Szilveszter kandúr hollywoodi rajzfilm rabszolgaságából menekült Adorján Sebestyénhez és Sebestyén Adorjánhoz. Orra bíbor gombocskájától fekete farka fehér hegyéig reszketett szegényke az éhségtől, a sok megaláztatástól. A fiúk napokon át dajkálták, vigasztalták, kecsketejszínhabos kakaóval etették, mire annyira magához tért, hogy képes volt pályát választani.
- Sztár? Filmsztár soha többé! - Ezek voltak az első szavai, miután kezdte összeszedni magát. Mert csak ha éheztették volna! Az volt a szerepe hosszú éveken át, azt játszotta ezernyi egy újra forgatott jelenetben, hogy ő kizárólag egy bizonyos Csőrike nevezetű, cicababára maszkírozott verébbel táplálkozhat. Namármost minden filmben el kellett fognia Csőrikét, majd besózni, serpenyőbe tenni. Ekkor jött a fordulat. Mielőtt megehette volna a kis fölfuvalkodottat, kapott harmincnyolc pofont, hetvenegy fenékberúgást, átment rajta a fűnyírógép, az úthenger, belökték a szecskavágóba, átpárolták a kávéfőzőn.
A gyerekek szeretetében, no meg a sok finom tejtől, sajttól, de legkivált a decsi hurkabőrtől újjászületett. Szentül elhatározta, hogy fölhagy örökre a filmszakmával és a ragadozással. Macskazenész lesz síppal, dobbal, nádihegedűvel, meg ami jön.
adott ez a szöveg...a kérdés pedig:
Mi volt az oka annak, hogy Szilveszter kandúr megszökött Hollywoodból? Írd ki a
vizsgalapra a helyes mondatok betűjelét!
a. Nem bírta megfogni Csőrikét.
b. Nem tudta megfogni Csőrikét.
c. Nem akarta megfogni Csőrikét.
d. Nem foghatta meg Csőrikét.
kerlek segits :/
Szerintem C , mert :
Szentül elhatározta, hogy fölhagy örökre a filmszakmával és a ragadozással
Remélem segítettem :)
köszi a válaszokat :)
én a D-t jelöltem,és a helyes válasz a B lett volna elvileg :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!