Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Camera Obscura-hoz hol lehet...

Camera Obscura-hoz hol lehet kapni fényérzékeny papírt?

Figyelt kérdés
Szeretnék készíteni egyet, viszont papírt még nemtaláltam hozzá. Ehhez is ugyanolyan papír kell, mint a polaroid gépekhez?? vagy van valami olcsobb is amit fellehet használni? Meg ahogyhallotam, régen volt olyan is, hogy réz lapot tettek be és azon jött létre a fotó, persze 8-10 óra alatt, ez valóba igyvolt, és lehet ilyet csinálni?

#kamera #obscura #fényérzékeny papír
2012. jún. 25. 11:51
 1/1 anonim válasza:

Szia!

Kicsit késve válaszolok, de hátha még érdekel:

Réz lapra is lehet, pontosan nem tudom, hogy működött, de ott még lehet, hogy a fém ionok kémiája miatt használtak rézlapot. Egyszerűbb eljárás, hogy az emulziós réteget papírra viszik fel, fény hatására az ezüst(bromid?) elfeketül.

Ezért, ha camera obscura rendszerrel dolgozol,és a fényérzékeny papírra exponálsz, az első képed negatív lesz!!! Miután megvilágítottad, elő kell hívni egy oldatban, majd fixálni kell egy másikban, hogy ne feketedjen tovább.

Papírt, és egyebeket itt (is) tudsz venni:

[link]

2014. nov. 3. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!