Komolyan ennyire gáz a melóm?
Diák vagyok. Jövőhéten kezdek dolgozni egy gyümölcs és zöldségfeldolgozó hűtőházában. A feladatom gyümi és zöldségválogatás lesz. Mikor a bizonyítványosztáson elmondtam az osztálytársaimnak kiröhögtek és azt mondták ez nagyon ciki munka. Tényleg?
L/16
Na nekünk ugyanezt kellett csinálni a főiskolán, gyakorlaton. INGYEN.
és semmi közöm ehhez az ághoz.
Viszont annyit hozhattunk haza amennyi elfért nálunk a táskába.
NEM gáz. Aki lelkiismeretesen dolgozik, bármilyen meló is az, becsülendõ. Legyen bankigazgató, vagy szimplán kukás. Az osztálytársaid azért oevettek rajtad, mert egymás elõtt minél felsõbbrendûnek akarnak tûnni ("ez parasztmeló, én jobbat érdemlek"). Ha egyenként mondod nekik, semmi ilyet nem tettek volna. És az sajnos nem igaz a mai fiatalokra amit az elõzõ válaszadó írt, hogy "irigyek". Sokan ezzel akarják vígasztalni a másikat, de mindenki tudja (köztük a vígasztaló is), hogy valótlan. Az az igazság, hogy ma már a kölykök èdlete egyszerû, minden a seggük alá van téve, és nincs remmi dolguk. Ezért (hozzáteszem tévesen) felsõbbrendû téveszmékkel rendelkeznek. Ez sokszorosan felerõsödve jelenik meg a fõvárosi "kulcsos" fiatalok körében, mondhat bárki bármit. Természetesen ott is van akit rendesen megnevelnek, õket kérem, ne vegyék magukra.
Szumma szummárum: az osztálytársaid azért nevettek, mert soha nem kellett tenniük semmit egész életükben, nemhogy dolgozni. Azt sem tudják mi az. Te viszont ettõl olyan ember leszel, aki meg fogja tudni állni a helyét az életben, ellentétben velük. Tudom, hogy lányként nehéz figyelmen kívül hagynod mások véleményét, mégis ezt kellene tenned.
P.S.: én az egyetem elõtti nyáron kubikoltam ásatáson, napi 9 órát a tûzõ napon, és kitartást tanultam belõle. Alig pár tárgyam van már csak hátra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!