Szerintetek kifizetik a béremet?
Figyelt kérdés
Voltam próbanapon egy élelmiszerboltban, amit ki is fizettek. Azonban a főnök már az elején leszögezte, hogy az első hónapban még senkit nem jelentenek be, a a munkaidő is össze-vissza van, heti egy-két-három napot dolgozom csak, mikor hogy, és ha megfelelek, akkor bejelentenek. Én eddig az gondoltam, hogy ezekért a napokért is alkalmanként, a ledolgozott nap után kapom majd a béremet, de a második napomat már nem fizették ki. Megkérdeztem, mi a helyzet, és azt mondták, hogy mindenképpen oda fogják adni a pénzt, de csak a hónap végén. Viszont egyelőre még kezdőként vagyok ott, nem tudom, megfelelek-e majd az elvárásaiknak, és nem tudom még azt sem, hogy én akarok-e ott dolgozni. A főnök azt mondta, hogy akármi történjék, mindenképpen odaadják a ledolgozott napokért a béremet, még akkor is, ha elválnak útjaink. Az ott dolgozók is megerősítették ezt, de még így sem tudom, elhiggyem-e, amit mondanak. Sokszor átvertek már, és semmilyen papírom nincs arról, hogy ott dolgozom, így még követelni sem tudnám a pénzemet, ha mégsem felelnék meg .... Ti maradnátok? Szerintetek ki fognak fizetni?2012. jún. 20. 15:50
1/2 anonim válasza:
az első munkanaptól kezdve be kell jelenteniük, a próbaidő pont arra való, hogy kiderüljön mind a két fél részéről, hogy akar-e a másikkal dolgozni. Mi történik, ha megemeled magad és orvoshoz kell menned? Akkor sunnyog a főnök, pedig 100% bér járna munkahelyi baleset miatt. Tudom, hogy nagy a munkanélküliség, de akkor is simlisség van a dologban, ha megteheted (tehát nem égetően fontos ez a meló), akkor inkább keress egy tisztességes céget.
2/2 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, aggaszt engem is dolog, hiszen, ha úgyis odaadnák a béremet, miért ne tehetnék ezt meg minden ledolgozott nap után? Papíron úgyse jelenik meg, így az se mondható, hogy ezt így nem lehet elszámolni ... ezért nem tudom, mihez kezdjek. Jaaa és egyébként a szabadság sincs fizetve természetesen ... persze így elmehetsz egy hónapra is, ha akarsz, hiszen neked nem lesz pénzed, de hát köszi .. Az jutott még eszembe, hogy megpróbálom a főnökkel megbeszélni, hogy adja oda a bérem, legalább hetente, és ha nem tetszik neki, még mindig eljöhetek ... Elképesztő, hogy manapság mit meg mernek csinálni a munkáltatók egyébként ...
2012. jún. 20. 16:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!